BAUSTEM Haberler

Yaşanabilir Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Bilim Şenliği
03 Ekim 2021 - Okunma Sayısı: 592

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerini Destekleme Programı kapsamında 29 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasında “Yaşanabilir Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Bilim Şenliği” İstanbul Fuat Sezgin Bilim Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Fuat Sezgin Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hülya Özyürek’in yürütücülüğünü yaptığı “Yaşanabilir Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Bilim Şenliğinin ilk gününde BAUSTEM Merkezi Müdürü Prof. Dr. M. Sencer Çorlu ve BAUSTEM Merkezi Akademik Araştırmalar Koordinatörü Dr. Defne Yabaş “Sürdürülebilirlik ve STEM” üzerine öğretmenlerle bir araya geldi.

Bilim Şenliğinin ikinci gününde Dr. Defne Yabaş, STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi kuramsal yapısına bağlı "STEM ve Sürdürülebilirlik" sunumu ile öğretmen atölyeleri devam etti.

Bilim Şenliğinin üçüncü gününde Bahçeşehir Koleji STEM Koordinatörlüğü tarafından; Mehmet Serhan Kal, Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu STEM sınıf içi uygulamalarını katılımcı öğretmenlerle paylaştı.

Bilim Şenliğinin dördüncü gününde Dr. Defne Yabaş, LabStar veri toplama ve analiz cihazı ile öğretmenlerle atölye çalışması gerçekleştirdi. Bilim Şenliğinin beşinci gününde ise BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk ve Bahçeşehir Koleji Proje ve STEM Koordinatörü M. Serhan Kal ile “Sürdürülebilirlik ve STEM” üzerine STEM ders planı değerlendirme öğretmen atölyesi tamamlandı. Bahçeşehir Koleji STEM Koordinatörlüğü tarafından; Mehmet Serhan Kal, Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu ile “Küresel İklim Değişikliğinde Albedo Etkisi” öğrenci atölyeleri tamamlandı. Ardından kapanış töreni ile “Yaşanabilir Gelecek İçin Sürdürülebilirlik Bilim Şenliği” sona erdi.