BAUSTEM Haberler

VII. Eğitim Teknolojileri Konferansı ETP21
10 Nisan 2021 - Okunma Sayısı: 635

Eğitim Teknolojileri Platformunun düzenlediği VII. Eğitim Teknolojileri Konferansı ETP21 10 Nisan 2021 Cumartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleşti.

ETP21, Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un açılış konuşmaları ile başladı. 6500 katılımcı ile yoğun ilgi gören zengin içerikli ve bol bilgi paylaşımlı sunum ve paneller eşzamanlı olarak yapıldı.

Eğitim ve Eğitim Platformu Kurucusu, Öğretim Görevlisi Sayın Ece Karaboncuk moderatörlüğünde "Akademisyenlerin Bakış Açısı ile Pandemi Dönemi ve Dijital Dönüşüm" panelinde Bahçeşehir Üniversitesi Öğretmen Mesleki Gelişim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSTEM) Müdürü Prof. Dr. M. Sencer Çorlu, Özyeğin Üniversitesi Akademisyeni ve STEMXR Kurucu Ortağı Prof. Dr. Tufan Adıgüzel ve MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan akademisyenlerin bakış açısı ile içinde bulunduğumuz dönemi değerlendirdi.

Dr. Çorlu okulların kapalı olmasının özellikle kız öğrenciler için olumsuz durumlar yaratabileceğinin altını çizdi. Bu dönemi fırsat olarak değerlendirdikleri takdirde özel okullar ve öğretmenlerin başarılı olacaklarını belirtti. Dr. Çorlu sözlerine "Bilim insanlarına güveniyoruz ancak daha çok yapılan araştırmaların bilimsel metot ve yöntemlerine güvenmeliyiz." diyerek devam etti.

Dr. Adıgüzel; pandemi sürecinde öğretmenlerin eski rutinlerinin çalışmadığını fark ettiklerini, mesleki gelişim konusunda kendilerini geliştirmeye başladıklarını ve bilimsel araştırmalar ile yenilikçi yöntemleri sınıflarında uygulamaya başladıklarını ifade etti.

Dr. Özcan ise öğrencilerin çalışma masalarının özel alan olmaması gerektiğine ve derslere aktif olarak katılmalarının önemine değindi.

Gün boyu süren #ETP21 programı: http://tozok.org.tr/etp21tamprogram.pdf