BAUSTEM Haberler

Uğur Okulları II. Dönem STEM Çalıştayı - 2021
21 Şubat 2021 - Okunma Sayısı: 965

 

Uğur Okulları II. dönem STEM çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen STEM Çalıştayı 20-21 Şubat 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye çapında 35 ilden, 107 Uğur Okulu’ndan STEM uygulayıcısı orta okul ve lise öğretmenlerinin katıldığı çalıştayda 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında gerçekleştirilecek STEM Programı uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulunuldu.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çalıştay programı, 20 Şubat 2021 Cumartesi günü Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin açılış konuşması ile başladı. Bademci, Uğur Okulları öğretmenlerinin pandemi şartlarındaki özverili çalışmalarını ve çevrimiçi gerçekleştirilen 1. Dönem STEM Fuarındaki yaratıcı liderliklerini takdir etti. Açılış konuşmasının ardından program, BAUSTEM Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş’ın "STEM Uygulamalarında Veri Analizi Örnekleri'' sunumu ile devam etti. Bilimsel Sorgulama ve Veri Bilimi hakkında kuramsal bilgilerin paylaşıldığı sunumdan sonra yenilikçi veri toplama ve analiz cihazı LabStar ile gerçekleştirilebilecek STEM uygulamalarından örnekler verildi. LabStar ile oluşturulan matematiksel modeller üzerinde yapılacak istatistiksel analizlerin okul içi ve okul dışı uygulama pratikliğine dikkat çekildi. LabStar uygulaması aracılığıyla STEM ders planlarında gerçek verinin nasıl kullanabileceği üzerinde paylaşımlarda bulunuldu. Örnek veri analizi çalışmaları öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

 

 

 

Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci "STEM Nedir, Ne Değildir?" sunumlarından sonra iki gün boyunca liderlik edeceği atölye çalışmalarını başlattı. 21 Şubat 2020 Pazar gün sonuna kadar devam eden atölyelerde 5. 6. 7. 9. ve 10 sınıf düzeyinde matematik, fizik, kimya, biyoloji ve fen bilimleri branşlarında örnek STEM ders planları üzerine çalışıldı. İki gün süren STEM çalıştayı uygulayıcı öğretmenlerin katılımlarıyla ve erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin değerli katkılarıyla tamamlandı.