BAUSTEM Haberler

Uğur Okulları II. Dönem erkenSTEM ve STEM Çalıştayı - 2023
25 Şubat 2023 - Okunma Sayısı: 209

Uğur Okulları II. dönem erkenSTEM ve STEM çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen çalıştaylar 25 Şubat 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye çapında erkenSTEM uygulayıcısı okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile STEM uygulayıcısı 5. 6. ve 7. Sınıf fen bilimleri ve matematik öğretmenleri ile 9. ve 10. sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilişim öğretmenlerinin katıldığı çalıştaylarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında gerçekleştirilecek erkenSTEM ve STEM Programı uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

 

Çalıştay programı, Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yard. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş ve Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin açılış konuşmaları ile başladı. Dr. Defne Yabaş, Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi kapsamında yürütülen erkenSTEM uygulamalarında üründen çok bilimsel sürece odaklanmanın önemine dikkat çekerek, BAUSTEM Merkezinde yapılan erkenSTEM araştırmalarından bahsetti. Açılış konuşmalarının ardından Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci, sınıf öğretmenlerine işbirliklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür konuşmasını gerçekleştirdi ve atölye çalışmalarını başlattı. Senem Bademci, teknoloji temelinde yapılandırılmış Bilişim Dünyası ve matematik temelinde yapılandırılmış Hayal Dünyası temalarında çalışmaların yapıldığı çevrimiçi çalıştaylarda bilişsel süreçlere verilen önemin ve öğrencilerin yaratıcılıklarını destekleyecek şekilde çalışmaların nasıl yürütüleceği hakkında paylaşımlarda bulundu. erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin değerli katkılarıyla Bilişim Dünyası ve Hayal Dünyası temalarına ilişkin erkenSTEM çalıştayı tamamlandı.

Çalıştay programının öğleden sonraki oturumu Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yard. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nilay Öztürk ve Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin açılış konuşmaları ile başladı. Dr. Nilay Öztürk, lisansüstü eğitimlerine devam eden öğretmenler için merkezin Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları programını tanıttı ve çalıştayda bulunan, BAUSTEM Merkezinin STEM: Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programına devam eden öğretmenlerimiz için zümrelerarası toplantıların öneminden ve bu toplantılarda gerçekleştirilen işbirliklerinin bilgi temelli hayat problemlerine olan katkılarından söz etti. Dr. Nilay Öztürk BAUSTEM Merkezinin yürüttüğü akademik çalışmalara örnekler vererek sunumunu tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci, Uğur Okulları öğretmenlerinin 1. Dönem STEM çalışmalarını takdir etti ve Uğur Okullarının 2. Dönem STEM çalışmaları ve program içerik paylaşımları ile çalıştay tamamlandı.