BAUSTEM Haberler

Uğur Okulları II.Dönem erkenSTEM Çalıştayı - 2021
14 Şubat 2021 - Okunma Sayısı: 551

BAUSTEM tarafından Uğur Okulları özelinde oluşturulmuş olan erkenSTEM programının II. dönem çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen erkenSTEM Çalıştayı 13-14 Şubat 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye çapında 21 ilden, Uğur Okulları’nın 51 kampüsünden erkenSTEM uygulayıcısı okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerinin katıldığı çalıştayda 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında gerçekleştirilecek erkenSTEM Programı uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

 

 

Çalıştay programı, 13 Şubat 2021 Cumartesi günü Uğur Okulları Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek’in açılış konuşması ile başladı. Çiçek, Uğur Okulları sınıf öğretmenlerinin pandemi şartlarındaki özverili çalışmalarını takdir etti. BAUSTEM Direktörü Prof. Dr. M. Sencer Çorlu’nun konuşmasıyla devam eden programda Çorlu, öğretmenlerden gelen soruları cevaplandırdı ve Uğur Okulları’ndaki etkin ve başarılı uygulamalara dikkat çekti. Öğretmenler de “pandemi döneminde de erkenSTEM dersleri çocukların en keyifle beklediği derslerin başında geliyor” şeklinde yorumlar yaptı.  

 

 

Açılış konuşmalarının ardından Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci, sınıf öğretmenlerine işbirliklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür konuşmasını gerçekleştirdi ve iki gün boyunca liderlik edeceği atölye çalışmalarını başlattı. Teknoloji temelinde yapılandırılmış Bilişim Dünyası ve Matematik temelinde yapılandırılmış Hayal Dünyası temalarında çalışmaların yapıldığı çevrimiçi çalıştaylarda bilişsel süreçlere verilen önemin ve öğrencilerin yaratıcılıklarını destekleyecek şekilde çalışmaların nasıl yürütüleceği hakkında paylaşımlarda bulundu.

 

 

14 Şubat 2020 Pazar gün sonuna kadar devam eden atölyelerde Bilişim Dünyası temasında her kademe için bilgisayarsız kodlamadan başlayarak algoritma kavramı ve blok tabanlı kodlamaya varan çalışmaların çeşitlendirilmesi üzerine çalışıldı. Hayal Dünyası temasında ise örüntü kavramı, üç boyutlu çalışmalar ve teknoloji destekli programlar ile Matematik disiplininin her yerde görülebilecek çalışmalarına derinlikli anlamlar kazandırıldı. erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin değerli katkılarıyla Bilişim Dünyası ve Hayal Dünyası temalarına ilişkin iki gün süren erkenSTEM çalıştayı tamamlandı.