BAUSTEM Haberler

Uğur Okulları II.Dönem erkenSTEM Çalıştayı -2020
08 Şubat 2020 - Okunma Sayısı: 1627

BAUSTEM tarafından Uğur Okulları özelinde oluşturulmuş olan erkenSTEM programının II. dönem çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen erkenSTEM Çalıştayı 8-9 Şubat 2020 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye çapında 20 ilden erkenSTEM uygulayıcısı okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerini temsilen Uğur Okulları’nın 47 kampüsünden temsilcilerin katıldığı çalıştayda 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında gerçekleştirilecek erkenSTEM Programı uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

      

Çalıştay programı, 8 Şubat 2020 Cumartesi günü Uğur Okulları Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek’in açılış konuşması ile başladı. Çiçek, “Öyle güzel bir enerji ile çalışıyorsunuz ki çalışmalarınız Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarımızda anında uygulamaya geçiyor” diyerek Uğur Okulları sınıf öğretmenlerinin özverili çalışmalarını takdir etti. BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun konuşmasıyla devam eden programda Çorlu, “Yaptığınız paylaşımlar ‘beni eleştirin’ veya ‘iyi örnek olayım’ özgüvenini taşıyor. Böylece çalışmalarınız yaygınlaşıyor, çok güzel örneklerle ön plana çıkıyorsunuz” diyerek erkenSTEM programının Uğur Okulları’ndaki etkin ve başarılı uygulamalarına dikkat çekti. Nil Çiçek katkılarından ve desteklerinden dolayı Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’ya teşekkür plaketini takdim etti.

Açılış konuşmalarının ardından Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci, sınıf öğretmenlerine işbirliklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür konuşmasını gerçekleştirdi ve iki gün boyunca liderlik edeceği atölye çalışmalarını başlattı. Teknoloji temelinde yapılandırılmış Bilişim Dünyası ve Matematik temelinde yapılandırılmış Hayal Dünyası temalarında çalışmaların yapıldığı atölyelerde bilişsel süreçlere verilen önemin ve öğrencilerin yaratıcılıklarını destekleyecek şekilde çalışmaların nasıl yürütüleceği hakkında paylaşımlarda bulundu. Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu atölye sırasında sürpriz bir ziyarette bulunarak öğretmenlerle sohbet etti. Kulaberoğlu, erkenSTEM Programının oluşturulmasından uygulanmasına kadar emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

9 Şubat 2020 Pazar günü sonuna kadar devam eden atölyelerde Bilişim Dünyası temasında her kademe için bilgisayarsız kodlamadan başlayarak algoritma kavramı ve blok tabanlı kodlamaya varan çalışmaların çeşitlendirilmesi üzerine çalışıldı. Hayal Dünyası temasında ise örüntü kavramı, üç boyutlu çalışmalar ve teknoloji destekli programlar ile Matematik disiplininin her yerde görülebilecek çalışmalarına derinlikli anlamlar kazandırıldı. Çalıştayın sonunda öğretmenlere katılım belgeleri verildi ve iki gün süren program sona erdi.