BAUSTEM Haberler

Uğur Okulları I. Dönem erkenSTEM ve STEM Çalıştayı 2023 -2024 Güz Dönemi
01 Eylül 2023 - Okunma Sayısı: 219

Uğur Okulları I. dönem STEM çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen çalıştaylar 28-29 Ağustos 2023 ve erkenSTEM çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen çalıştaylar 31 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye çapında erkenSTEM uygulayıcısı okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile STEM uygulayıcısı 5. 6. ve 7. Sınıf fen bilimleri ve matematik öğretmenleri ile 9. ve 10. sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilişim öğretmenlerinin katıldığı çalıştaylarda 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında gerçekleştirilecek erkenSTEM ve STEM Programı uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

 

Uğur Okulları I. dönem STEM çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen çalıştay 28-29 Ağustos 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Çalıştay programı, Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş ve Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin açılış konuşmaları ile başladı. Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi kapsamında yürütülen STEM uygulamalarında üründen çok bilimsel sürece odaklanmanın önemine dikkat çekildi. Çalıştay, Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin STEM müfredatı ve bölüm uygulamaları ve akademik gündemlere ilişkin içerik paylaşımları ile tamamlandı.

Uğur Okulları I. dönem erkenSTEM çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen çalıştay 31 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Uğur Okulları erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci, mühendislik disiplini merkezinde yapılandırılmış Makineler Dünyası ve fen bilimleri merkezinde yapılandırılmış Yeşil Dünyamız temalarında çalışmaların yapıldığı çevrimiçi çalıştaylarda bilişsel süreçlere verilen önemin ve öğrencilerin yaratıcılıklarını destekleyecek şekilde çalışmaların nasıl yürütüleceği hakkında paylaşımlarda bulundu. erkenSTEM & STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci’nin değerli katkılarıyla Makineler Dünyası ve Yeşil Dünyamız temalarına ilişkin ara etkinlik ve proje paylaşımları ile erkenSTEM çalıştayı tamamlandı.