BAUSTEM Haberler

Uğur Okulları erkenSTEM Çalıştayı
10 Eylül 2018 - Okunma Sayısı: 1619

 

BAUSTEM merkezi tarafından yürütülen "STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Bilgi ve Becerileri Projesi"nin altında yer alan programlardan biri olan "İlkokullar için STEM Müfredat Programı" kapsamında Uğur Okulları okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitimi erkenSTEM Çalıştayı 10-11 Eylül 2018 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Uğur Okulları’nda görev yapan, ülke çapındaki erkenSTEM uygulayıcılarının, 39 kampüsten kampüs temsilcilerinin katılımı ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde gerçekleştirilecek projelerle ilgili bilgi ve deneyim paylaşımlarında bulunuldu.

10 Eylül 2018  Pazartesi günü, programın yürütücüsü olan BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu'nun hoşgeldiniz konuşması ile birlikte erkenSTEM çalıştayları programı başlamış oldu. Ardından Uğur Okulları Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek’in  ve BAUSTEM Yardımcı Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Doğanca Küçük’ün açılış konuşmalarını takiben Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral’in atölye çalışmalarına geçildi.

Dr. Çorlu'nun editörlüğünü yaptığı yeni dönem erkenSTEM kitapları da ilk defa bu çalıştayda öğretmenlerle buluştu. Yapılan çalıştaylarda hikaye kitaplarının ana karakterleri olan Portakal ve Şerbet’in hikayeleri aracılığıyla bilgi temelli hayat problemlerine çözümler arandı. Karakterlerin AR uygulamasıyla elde edilen görüntüleri öğretmenler arasında eğlenceli anların paylaşılmasına aracılık etti.

 

Atölyeler okul öncesi ve ilkokul için tüm seviyelerde 11 Eylül 2018 tarihinde de devam etti. Öğretmenler kıvır bırak araba modellerini yarıştırarak ve tasarladıkları köprülerin dayanıklılıklarını test ederek heyecanlarıyla adeta öğrencilerinin yerine geçtiler. Mozart’ın Türk Marşı eseri eşliğinde oluşturdukları kuklaları hareket ettirmeye çalışırken ve Mars’ta bir koloni oluşturmak adına sera modelleriyle uğraşırken renkli sunumlar ortaya çıktı. Ürünlerin ortaya çıkarılmasında kullanılacak tema kavramlarına ve yapılacak etkinliklere işaret edilerek kullanılabilecek yöntemlerle ilgili fikir alışverişinde bulundular. Gün sonunda öğretmenlere katılım belgelerinin verilmesiyle kapanış yapıldı.