BAUSTEM Haberler

T3 Türkiye Öğretmen Eğitimi 2019
24 Ağustos 2019 - Okunma Sayısı: 1171

Bu yıl V. kez düzenlenen T3 Türkiye Ağustos etkinlikleri 22-24 ve 25 Ağustos 2019 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 22 Ağustos 2019 Perşembe günü 12 ayrı okuldan 41 fen ve matematik bölüm başkanı/öğretmen ile bir araya gelen Texas Instruments STEM Eğitimi Yöneticisi Frederick Fotsch katılımcılara yaptığı etkileyici sunumda STEM hakkında teori ve uygulamalar yönünden paylaşımlarda bulundu.

 

24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde ise artık geleneksel hale gelen iki tam günlük T3 Türkiye eğitimleri gerçekleştirildi. Fen ve Matematik branşlarından hem öğretmenlerin hem de Boğaziçi ve Marmara Üniversitelerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının katıldığı eğitim 8 eğitmen tarafından 13 başlıkta yürütüldü.

24 Ağustos Cumartesi sabahı yapılan açılışta eğitimi düzenleyen T3 Türkiye ekibinin yanı sıra Texas Instruments STEM Eğitimi Yöneticisi Frederick Fotsch ve T3 Europe eğitmenlerinden Ian Galloway katılımcılarla bir araya geldiler. Açılışın ardından çalıştaylara geçildi. Frederick Fotsch yönettiği ilk çalıştayda katılımcılar gruplar halinde çalışarak bir “Akıllı Sulama Sistemi” tasarladılar. Fotsch’un yönettiği “Müzik Teorisi” adlı ikinci çalıştay da ise öğretmenler bir müzik parçasındaki her bir notanın frekansını ve şiddetini inceleyerek hazırlamış oldukları programı TI-Innovator Hub üzerinde yerleşik halde bulunan hoparlör üzerinden çalarak etkinliği tamamladılar. Günün öğleden sonraki kısmında ise katılımcılar 3 grup halinde 6 başlık altında TI-84 ve TI-Nspire grafik çizen hesap makinelerinin temel özelliklerinin keşfedildiği, derslere entegrasyonunun yapıldığı, belirli konulara yönelik etkinlik örneklerinin incelendiği ve deneyimlendiği çalışmalara katıldılar.

Pazar günü tamamlanan eğitimlerin ardından yapılan kapanışta değerlendirme/soru-cevap bölümünden sonra sertifikalar sahiplerine teslim edilerek eğitimler tamamlanmış oldu.