BAUSTEM Haberler

T3 Türkiye Çevrimiçi Atölyeler
27 Eylül 2020 - Okunma Sayısı: 974

T3 Türkiye ekibinin her sene düzenlemiş olduğu profesyonel gelişim eğitimleri bu sene de devam etti. Çevrimiçi Atölyeler başlığı altında açılan eğitimler pandemiden dolayı bu sene online olarak 26-27 Eylül 2020 tarihlerinde zoom platformu üzerinden gerçekleştirildi. Eğitimlerde matematiksel modellemede hesaplama ve yorumlama için kullanılan teknolojik aletlerden olan TI çalıştayından veri biliminin STEM çalışmalarında kullanımına kadar geniş bir yelpazede sunumlar yapıldı.

BAUSTEM Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Defne Yabaş ve Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci, Veri Bilimi ve STEM Disiplinleri: Sınıf İçi ve Dışı Ortamlarda LabStar ile Veri Toplama ve Analizi adlı çalıştayı 27 Eylül 2020 Pazar günü online olarak gerçekleştirdiler. Çalıştay, Dr. Yabaş’ın sunumuyla başlarken Senem Bademci’nin BAUSTEM merkezinde üretilen bir veri toplama ve analiz cihazı olan LabStar’ın fiziksel özelliklerini ve sensörlerini tanıtımıyla devam etti.

Çalıştayda, ilişkisel analize örnek olarak kimya disiplini özelinde basınç ve sıcaklık değişimi incelenirken betimsel analize örnek olarak da en iyi basketbolcuyu bulma etkinliği yapıldı. Bütün bu etkinliklerde LabStar ve uygulaması yardımıyla analizler gerçekleştirildi. Yenilikçi veri toplama ve analiz etme cihazları alanında LabStar’ın adını gelecek günlerde daha çok duyacağa benziyoruz. 

LabStar hakkında daha fazla bilgi için:

https://labstar.tstem.com/

 

Çevrimiçi Atölyeler ile ilgili daha fazla bilgi için:

https://www.t3turkey.com/