BAUSTEM Haberler

STEM Öğretmen Mesleki Gelişim Programı 5 sunum ile Eğitimde Gelecek Konferansı 17'de anlatıldı
13 Kasım 2017 - Okunma Sayısı: 1455

Boğaziçi, ODTÜ ve MEF Üniversiteleri eğitim fakültelerinin işbirliğinde düzenlenen “Eğitimde Gelecek Konferansı” (EGK’17)  11-12 Kasım tarihlerinde Maslak Uniq Hall ve MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde düzenlendi. EGK’17’de ‘Eğitimin Geleceği’ ana tema olmakla birlikte ‘Dijital Çağda Eğitim’, ‘Eşit ve Adil Eğitim’, ‘Gelenekten Geleceğe Yerelden Küresele Eğitim’, ‘Gelecekte Öğretmen Eğitimi’, ‘Eğitimde Fark Yaratanlar’ temalarına yer verildi.

Kongre kapsamında iki gün boyunca farklı alanlarda tecrübeye sahip uzmanlar, sunumları ve atölye çalışmaları ile eğitimciler ile bir araya geldi. Kongrede gerçekleştirilen sunumlarda STEM eğitimi ve uygulamalarına verilen önemin ön plana çıktığı gözlemlendi. BAUSTEM Merkezi, EGK’17 konferansında 5 farklı sunum ile STEM eğitimini anlattı ve deneyimlerini paylaştı.

 

Konferansın ilk gününde BAUSTEM Direktörü Doç.Dr. Sencer Çorlu ve TÜSİADSTEM program sorumlusu Başak Helvacı ‘TÜSİADSTEM Kiti ve Öğretmen Eğitimi Projesi’ başlıklı sunumları ile geçen sene yürütülen TÜSİADSTEM Projesinin süreç ve çıktılarını katılımcılar ile paylaştılar. Bir diğer sunumda ise Yrd.Doç.Dr Zerrin Doğança ve Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Burcu Tanrıverdi Celep ‘STEM: Karıştırma Bütünleştir! STEM Bütünleşik Öğretmenlik Projesi’ başlıklı sunumları ile ortaokul ve lise öğretmenleri ile gerçekleştirdikleri STEM uygulamalarını örnek ve görsellerle birlikte katılımcılarla paylaştılar.

 

Konferansın ikinci gününde ise Doç.Dr Sencer Çorlu, T3 Türkiye içinde işbirliği içinde çalıştığımız değerli öğretmenlerimiz Tonguç Özdaş ve Uğur Mert ile birlikte ‘TI (Texas Instruments) Teknolojileri ve STEM Etkinlikleri’ başlıklı sunumları ile öğretmenlerimize TI hesap makinelerinin eğitimde kullanımı ve bu bağlamda STEM etkinliklerini kalabalık bir öğretmen topluluğu ile paylaştılar.

İkinci gün gerçekleştirilen diğer BAUSTEM sunumlarında ise Yrd.Doç.Dr Zerrin Doğança ve Dr. Canan Mesutoğlu STEM eğitimi ile ilgili paylaşımlarını gerçekleştirdi. Yrd.Doç.Dr Zerrin Doğança ve Bahçeşehir Okulları STEM Koordinatörü Uğur Sarıçam ‘#STEM Gelecektir’ başlıklı sunumları ile Bahçeşehir Okulları’nda bu sene uygulanan STEM öğretmen eğitimlerini ve deneyimlerini katılımcı öğretmenlere aktardılar. Günün sonunda ise Dr. Canan Mesutoğlu ve Uğur Okul erkenSTEM Koordinatörü Beril Evinç ‘STEM: BAUSTEM İlkokullar için STEM Programı’ başlıklı sunumlarında anaokulunda 4.sınıf seviyesine kadar olan yaş aralığına yapılan erkenSTEM eğitimlerini dinleyicilere aktardılar.

    

BAUSTEM Merkezi çekirdek kadrosunun yaptığı sunumlar ve paylaşımlar haricinde geçen sene STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Projesi eğitimini almış olan STEM Lider öğretmenleri Metin Korkmaz, Selim Çile, Esra Akyener & Zeynep Yıldırım, Buse Erbaş & Çiğdem Ayrancı'nın yaptıkları sunum ve paylaşımlar ise STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Projesi’nin öğretmenlerin profesyonel gelişimine katkılarını gösteren sunumlar olarak ön plana çıktı.

Kongre ile ilgili detaylı bilgiye https://egitimdegelecekkonferansi.com sayfasından ulaşılabilirsiniz.