BAUSTEM Haberler

STEM: Öğretmen Eğitimi Çalıştayı - STEM Vadisi
12 Ekim 2019 - Okunma Sayısı: 1524

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen erkenSTEM İle 21. Yüzyıl Yaşam Becerileri Projesi kapsamında Muğla’da görev yapan okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik STEM: Öğretmen Eğitimi Çalıştayı 12-13 Ekim 2019 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi ÖGAM – BAUSTEM, Bahçeşehir Koleji, Uğur Okulları ve CIFAL Istanbul, UNITAR işbirliğinde STEM Vadisi’nde gerçekleştirildi.

Program 12 Ekim 2019 Cumartesi günü açılış konuşmaları ile başladı. İlk konuşma Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından gerçekleştirildi. Sayın Töre konuşmasında, 21. yüzyıl yaşam seminerlerinin ilkinin geçen sene yapıldığını ve seminer sonrası yapılan çalışmalarla 25 bin öğrenciye ulaşıldığını belirtti. Bu proje ile hedeflerinin araştıran ve sorgulayan yeni nesilleri milli ve evrensel değerler ışığında yetiştirmek olduğunu vurguladı. Töre’nin ardından Bahçeşehir Üniversitesi ÖGAM Müdürü ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sencer Çorlu “21. Yüzyılda Öğretmenlik ve STEM” konulu konuşmasını yaptı. Dr. Çorlu konuşmasında STEM yaklaşımının dayandığı temelleri aktardı. Ardından BAUSTEM Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Defne Yabaş ve erkenSTEM Program Sorumlusu Hayriye Sinem Boyacı erkenSTEM programının uygulama çıktılarını katılımcılarla paylaştılar. Konuşmaların ikinci yarısı Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral’ın konuşması ile başladı. Süral, konuşmasında örnek STEM uygulamalarına yer verdi. Ardından Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Karagöz Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu sözü aldılar ve 21. yüzyılda öğretmen ve öğrenci olmak konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın ilk günü, CIFAL Istanbul, UNITAR Direktörü Dr. Ahmet Aydemir’in yaptığı sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmak için yetkinlik kazandırılması ve tüm eğitim ekosisteminde sürdürülebilir kalkınma farkındalık ve bilincinin oluşturulmasıyla ilgili konuşması ile sona erdi.

Programın ikinci gününde eş zamanlı üç ayrı çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştaylar okul kademesine göre üçe ayrıldı. Okul öncesi grubunun çalıştayı Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu tarafından yürütülürken ilkokullar için erkenSTEM çalıştayı Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral tarafından ve ortaokul kademesi için olan çalıştay ise BAUSTEM ekibinden Dr. Çorlu, Dr. Yabaş ve Hayriye Sinem Boyacı tarafından yürütüldü. Bu çalıştayda öğretmenler, teknoloji aracılığıyla gerçek yaşamdan veri toplayarak matematiksel modelleme ve deney tasarımı süreçlerini deneyimlediler.

İki gün süreyle teorik ve uygulamalı STEM çalışmaları paylaşılan programda öğretmenlere çalıştaylar sonrası sertifikaları verildi. Çalıştayları gerçekleştiren ekibe ve STEM Vadisi Direktörü Ulaş Sarı’ya plaketleri Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından takdim edilerek program sonlandırıldı.