BAUSTEM Haberler

STEM Lider Öğretmenlerimizle Öğretmenler Günü
24 Kasım 2021 - Okunma Sayısı: 429

24 Kasım Öğretmenler Gününde Binyaprak’ın düzenlediği etkinlik Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş’ın moderatörlüğünde geçekleşti. Binyaprak ve Ekibinin çevrimiçi organize ettiği etkinlik eş zamanlı olarak youtube üzerinden canlı olarak yayınlandı. Yayının açılış konuşmasını yapan Dr. Defne Yabaş, yayına katılan konuşmacılarla programa devam etti.

Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu okullarında tüm kademelerde sürdürülen STEM yaklaşımının sanat boyutunu, okul öncesinden lise kademesine kadar Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik müfredatlarına sanat boyutunu nasıl entegre ettiklerini ve Bahçeşehir Koleji’nin iki yılda bir düzenlediği STEM bienallerini pandemi döneminde dijital olarak nasıl gerçekleştirdiklerini paylaştılar.

Uğur Okulları Mersin Kampüsü Ortaokul- Lise STEM Zümre Başkanı Şefika Yılmaz, STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı ile edinilen mesleki gelişime, eğitim öncesi ve sonrasında gerçekleşen değişikliklere değindi. Uğur Okulları Adana Kampüsü Fen Bilimleri Öğretmeni ve Doğu Akdeniz ve Doğu & Güneydoğu STEM Bölge Sorumlusu Çağan Fındıkkıran ise Uğur Okulları erkenSTEM programı kapsamında gerçekleştirdiği sınıf içi uygulamalarını paylaştı. Yayın, öğretmenlerimizin günün anlam ve önemi ile ilgili öğretmenler günü kutlama mesajları ile sona erdi.