BAUSTEM Haberler

Şanlıurfa Bilim Şenliği
19 Ekim 2018 - Okunma Sayısı: 1726

TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği, 18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu ve Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Doğança Küçük’de davetli olarak programa katıldılar. 19 Ekim günü Dr. Çorlu Bahçeşehir Koleji Şanlıurfa Kampüsü öğrencileri ile bir araya gelerek “Matematik ve Kültür” konulu sunumunu yaptı.

 

 

19 Ekim akşamı Doç Dr. M. Sencer Çorlu, Dr. Öğr. Ü. Zerrin Doğança Küçük ve Bahçeşehir Koleji Şanlıurfa Kampüsü Kurucusu Essum Saatçi Aslan bilim fuarı kapsamında Şanlıurfa ve çevre illerden gelen, projelere danışmanlık yapan öğretmenler ve MEB öğretmenleri ile bir panel düzenlediler. Panelde öğretmenlerin STEM hakkındaki sorularını cevapladılar.  Öğretmenler gün içinde bilim fuarı kapsamında birçok farklı bilim insanı ile buluşma imkanı da elde etmişlerdi. 

 

 

Bilim şenliğinin son günü olan 20 Ekim 2018 Cumartesi günü, ortaokul ve lise seviyesinden, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa ve çevre illerden gelen, STEM ve bilim odaklı yaklaşık 50 proje jüri tarafından değerlendirildi. Kazananlar belirlenerek ödülleri takdim edildi.

 

 

TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği için daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 

https://sanliurfabilimsenligi.org/