BAUSTEM Haberler

"Developing Preservice Science Teachers’ Sense of Place Through Place-Based Socioscientific Issues Instruction" Kitap Bölümü
31 Mart 2024 - Okunma Sayısı: 52

Doç. Dr. Nilay Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Büşra Tuncay Yüksel’in “Developing Preservice Science Teachers’ Sense of Place Through Place-Based Socioscientific Issues Instruction” başlıklı kitap bölümü, editörlüğünü Doç. Dr. Bahadır Namdar ve Doç. Dr. Engin Karahan’ın yaptığı “Socioscientific Issues Focused Teacher Education: Place-Based Practices” başlıklı kitapta, 31 Mart 2024 tarihinde Springer Nature’de yayımlandı.

Bu kitap bölümünde bir lisans dersi kapsamında fen bilimleri öğretmen adaylarının uygulanan 16 haftalık bir program sonucu yer duygularında bir değişim olup olmadığı araştırılmıştır. Uygulanan program kapsamında Giresun ili özelinde Karadeniz Bölgesi için önemli bir sosyobilimsel konu olan hidroelektrik santralleri örneği bağlam olarak kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre uygulanan program sonucunda katılımcıların yer duygularında farklı açılardan istatistiksel olarak anlamlı gelişmeler olmuş ve katılımcıların yer duygusu ile ilgili sorulara verdikleri yanıtlarda biyofiziksel ve psikolojik temelli boyutlara politik ve sosyokültürel temelli boyutlardan daha fazla yer verdikleri görülmüştür.

Kitap bölümü için buraya tıklayın.