BAUSTEM Haberler

Öğretmenlik ve Kariyer Sohbeti'19
13 Mayıs 2019 - Okunma Sayısı: 1302

Bahçeşehir Üniversitesi 4. Sınıf mezun olacak öğretmen adayları için 13 Mayıs 2019 Pazartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüs’de öğretmenlik ve kariyer sohbeti gerçekleştirildi.

Program, Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz’in konuşması ile başladı. Dr. Karadeniz konuşmasında kariyer gelişiminin önemli noktalarını ve kendi deneyimlerini paylaştı. Ardından sözü Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat aldı ve mezun adaylara eğitimin her sektörde var olduğunu, kariyerde denemeler yapmaktan korkmamak gerektiğini, fırsatları değerlendirip yaşam boyu tek meslek yerine becerilere odaklanmanın daha iyi olacağı yönünde tavsiyelerde bulundu.

BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu uluslararası öğretmenlik üzerine yaptığı konuşmasında kariyer basamaklarını tırmanırken zorluk düzeylerini sırasıyla artırmanın, uluslararası zengin hayat deneyiminin peşinden koşmanın, iş ararken lokasyon seçiminde, branşda esnek olmanın ve yeniden başlangıç fırsatlarının değerlendirilmesi konularında kendi deneyimlerini paylaşarak önerilerde bulundu.

Programın son kısmında Bahçeşehir Üniversitesi Proje Koordinatörü Dr. Ahmet Aydemir mezun adayları ile CV hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında paylaşımlarda bulundu. Konuşmaların ardından soruların cevaplanması ile etkinlik sona erdi.