BAUSTEM Haberler

“Öğretmen ve Eğitim Liderlerinin Sürdürülebilirlik Odağında Değişen Nitelikleri ve İhtiyaçları" Paneli
23 Ocak 2022 - Okunma Sayısı: 384

Öğretmen Kariyer Fuarı 22-23 Ocak 2022 tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitime dair birbirinden farklı konularla hibrit olarak düzenlendi. Fuarda atölye çalışmaları, paneller gerçekleştirildi ve canlı yayınlarla çevrimiçi olarak yayımlandı.

 

23 Ocak 2022 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Direktörü Prof. Dr. M. Sencer Çorlu’nun moderatörlüğünde "Öğretmen ve Eğitim Liderlerinin Sürdürülebilirlik Odağında Değişen Nitelikleri ve İhtiyaçları" paneli düzenlendi. Panelde Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek ve ETZ ve TeacherX Kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül panelist olarak yer aldılar.

 

Dr. Çorlu’nun “Öğretmenlik sizin için ne manaya geliyor?” sorusuna Sayın Nil Çiçek; pandeminin de, iklim krizinin de odağında eğitim olduğunu, bu yüzden eğitime ve öğretmenlik mesleğine üst düzeyde destek verilmesi gerekliliğini vurgulayarak cevaplandırdı. Dr. Işıl Boy Ergül ise nitelikli öğretmenin, belirsizliği ve değişimi yönetebilen, günümüzün dijital gereksinimlerine sahip olmasının önemine değindi.

Öğretmenin değişen ihtiyaçlarına yönelik Işıl Boy Ergül, kurucusu olduğu TeacherX’teki öğretmen eğitimlerinin sürdürülebilirliğinin bir nedeninin de eğitimin çıktılarının takibinin yapılması ve bu hususta öğretmen mesleki topluluklarının oluşması ile devam edebileceği yönündeydi. Sayın Nil Çiçek konuşmasında motivasyon, duygu ve güvende hissetmenin öğretmenlerimizin en önemli ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

Panel, öğretmen odağında sürdürülebilirlik kavramının, teknoloji okur yazarlığı, esneklik, vicdan sahibi olma, iyi hissetme hallerinin devamı çıktıları ve  öğretmenlerin değerli katılımı ile sona erdi.

 

Aşağıdaki bağlantı aracılığı ile panelin detaylarına erişebilirsiniz.

http://ogretmenkariyerfuari.com