BAUSTEM Haberler

Microsoft Education Exchange 2019
03 Nisan 2019 - Okunma Sayısı: 817

Bu yıl beşincisi düzenlenen Microsoft Education Exchange (E2) Konferansı 3-4 Nisan 2019 tarihinde Paris’te gerçekleştirildi. 100’ü aşkın ülkeden 350+ eğitimcinin katıldığı konferansda STEM Lider Öğretmenlerimizden Uğur Sarıçam, Microsoft sponsorluğu ile Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Konferansa katılan eğitimciler, sınıflarında yenilikçi deneyimler geliştirmek ve aynı zamanda eğitimdeki yeni eğilimleri araştırmak için fikir alışverişinde bulundu.

Dünyanın dört bir yanından gelen eğitimciler sınıf içerisinde kullandıkları yaratıcı ve etkili fikirleri birbirleri ile paylaşarak birbirlerinden ilham aldılar. Konferansta ayrıca Minecraft Eğitim Sürümü, MakeCode, Flipgrid, SkypeClassroom, Microbit gibi Microsoft ürünlerinin eğitimleri verildi.

Eğitimde değişim ve dönüşüm yaratmak üzere bir araya gelen katılımcılarla düzenlenen “Global Educator Challenge: Inclusion (Bütünleştirme)” kategorisinde, öğretmenimiz Uğur Sarıçam, grup birincilik ödülü ile Türkiye’ye döndü.

Microsoft Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Anthony Salcito yaptığı konuşmada “Her eğitimci, sonraki nesillerin lideri, yenilikçisi ve yaratıcısı olacak öğrencilerin yaşamını değiştiren birer kahramandır. Uğur gibi liderler ise bir adım öteye geçer ve sınıflara yeni teknolojileri ve teknikleri getirmek için denenmemiş yöntemleri hayata geçirir. Böylece inovatif eğitimciler öğrencilerine ilham verir ve geleceğin mesleklerinde başarılı olmaları için onlara yeni yetenekler kazandırır. Microsoft olarak her yıl bu etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Eğitime ve öğrencilerin yaşamına katkılar sunan eğitimcilere ilham verip onlara en gelişmiş eğitim araçları ve yeni yöntemler sunduğumuz için gururluyuz” dedi.