BAUSTEM Haberler

MEFEDUCON22 Konferansı
27 Mart 2022 - Okunma Sayısı: 548

Bu sene dördüncüsü düzenlenen MEF Üniversitesi Uluslararası Eğitim Bilimleri Öğrenci Konferansı MEFEDUCON22, 26-27 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş ve Uğur Okulları STEM ve erkenSTEM Bölüm Başkanı Senem Bademci 26 Mart Cumartesi günü “STEM Eğitiminde İstatistik Uygulamaları: LabStar ile Veri Toplama ve Analizi” başlıklı atölye çalışmalarını gerçekleştirdiler. Yüzyüze ve çevrimiçi gerçekleştirilen atölye çalışmasına farklı düzey ve branşlardan öğretmen ve öğretmen adayları katıldı. Dr. Defne Yabaş ve Senem Bademci STEM Programı ve uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulundu. Ardından LabStar mobil uygulaması ve cihazı ile hazır ve anlık veriler kullanılarak atölye çalışması tamamlandı. Çalışma, öğretmenlerin değerli katılımı ve katkılarıyla sona erdi.

 

 

Konferansta “Daha İyi Bir Dünya İçin Eğitimi Yeniden Tasarlamak” temasında lisans ve lisansüstü öğrenciler bilimsel çalışmalarını paylaşma fırsatı elde etti. Birçok farklı oturum, atölye çalışması ve konuşmalarla devam eden konferansa BAUSTEM Merkezi “Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları” programına devam eden genç araştırmacılarımız, 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca Dr. Defne Yabaş danışmanlığında yürüttükleri üç farklı araştırmayı 27 Mart Pazar günü sundular.

Genç STEM Araştırmacılarımız tarafından MEFEDUCON’da sunulan bildiriler:

Okul Öncesi Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri Begüm Mercan, Selvinaz Kısa  ve Seyra Öztürk “Okul Öncesi Öğretmenlerinin STEM Ders Planlarının İncelenmesi” adlı sunumu ile konferansta yer aldı. Sunumda, erkenStem mesleki gelişim programına katılan 40 okul öncesi öğretmeninin hazırladığı ders planlarını STEM ders planı değerlendirme rubriği ile değerlendirilmesi sürecine yer verildi.

Fen Bilgisi Öğretmenleri Dilara Kara ve İlkem Özdinç “Integration of Climate Change Theme into STEM Lesson Plans” adlı sunumlarıyla STEM: Bütünleşik Çerçevesi kapasamında hazırlanmış 2 STEM ders planını sundular.

Ortaöğretim Matematik ve İngilizce Öğretmeni Batın Örene ise “Science Heroes Assosiation Girls Meet With Science Project's Impact Analysis Report” sunumu ile Bilim Kahramanları Derneği aracılığıyla First Lego League yarışmasına katılan 6-10 yaş aralığındaki kız öğrencilerin, STEM çerçevesinde yaşadıkları deneyimlerin analizini paylaştı.

Araştırmacıların, öğretmen adaylarının STEM öğretim yönelimleri ve STEM farkındalığından STEM disiplinlerini ilişkilendirmeye ilişkin görüşlerine; öğretmenlerin etkinliklerin STEM yaklaşımına uygun olup olmadıklarına karar verme kriterinden, lisans düzeyinde gerçekleştirilecek bir STEM dersi ve içeriğine yönelik öğretmen adayları görüşlerine kadar birçok farklı konuyu içeren çalışmaları katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.