BAUSTEM Haberler

MEFEDUCON 23 Konferansı
07 Mayıs 2023 - Okunma Sayısı: 280

Bu sene “Eğitim Gelişir Dünya Değişir” teması ile beşincisi düzenlenen MEF Üniversitesi Uluslararası Eğitim Bilimleri Öğrenci Konferansı MEFEDUCON23, 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde bildiri ve poster sunumları ile beraber atölye, panel ve seminerlerle gerçekleştirildi. MEF Üniversitesi Uluslararası Eğitim Bilimleri Öğrenci Konferansı’nın (MUEBK-2023) amacı eğitim bilimlerinin her alanından lisans ve lisansüstü öğrencilerini bir araya getirip bilimsel çalışmalarını paylaşmalarına olanak sağlamaktır. Diğer bir önemli amacı ise farklı deneyimlere sahip öğrencilerin birbiriyle tanışmaları ve bu vesile ile yeni dostlukların ve işbirliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.

Konferansa BAUSTEM Merkezi “Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları” programına devam eden genç araştırmacılarımız, 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nilay Öztürk danışmanlığında yürüttükleri dört farklı bildiri ile katıldı.

Genç STEM Araştırmacılarımız Tarafından MEFEDUCON23’te Sunulan Bildiriler:

Sabire Sena Özsan, Hüsna Karabacak ve Berna Elik “İklim Değişikliğinin Tarıma Etkileri: Matematik Merkezli Bütünleşik STEM Ders Planı Örneği” adlı sunum ile konferansta yer aldı. Sunumda, Sabire Sena Özsan, Hüsna Karabacak ve Berna Elik’in matematik merkezinde yazmış olduğu iklim değişikliğinin tarıma etkilerinin işlendiği STEM ders planının aşamalarına değindi. 

Zehra Sena Kocaer ve Zehra Keçe “Matematik ve Fen Bilimleri Merkezli Bütünleşik STEM Ders Planlarının Değerlendirilmesi” adlı sunum ile konferansta yer aldı. Zehra Sena Kocaer ve Zehra Keçe, sunumlarında STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı kapsamında hazırlanan ders planlarının STEM ders planı değerlendirme rubriği ile değerlendirilmesine yer verdi.

 

Gizem Danışan, Sinem Aydın ve Talin Akbaş “Why Flamingos Are Dying? Designing an Integrated STEM Lesson Plan in Climate Change Context” adlı sunum ile konferansta yer aldı. Sunumda, Sinem Aydın, fen bilimleri merkezinde ve iklim değişikliği bağlamında yazmış oldukları bütünleşik STEM ders planlarının aşamalarına değindi.

Ebrar Çapoğlu ve Cahit Yalçın, “Okul Öncesi Öğretmenleri Tarafından Geliştirilen Bütünleşik STEM Ders Planlarının Değerlendirilmesi” adlı sunum ile konferansta yer aldı. Ebrar Çapoğlu, sunumunda erkenSTEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı kapsamında hazırlanan ders planlarının erkenSTEM ders planı değerlendirme rubriği ile değerlendirilmesine yer verdi. 

  

“Genç STEM Araştırmacıları ve Uygulayıcıları” 2021-2022 eğitim öğretim yılı araştırmacılarımızdan bu sene de üç farklı bildiri ile katılım oldu. 7 Mayıs Pazar günü MEFEDUCON 23 Konferansına Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş ve BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk danışmanlığında İdil Yeldan, Esra Baytemur ve Betül Atmaca üç farklı bildiri ile 7 Mayıs Pazar günü MEFEDUCON 23 Konferansına katıldı.

İdil Yeldan ve Esra Baytemur, “Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar Hakkında Farkındalık Kazandırma Bağlamında erkenSTEM Ders Planı Geliştirilmesi: Minik Carettalar Denize” adlı sunum ile konferansta yer aldı. İdil Yeldan sunumunda, erkenSTEM’in kuramsal alt yapısına ve Esra Baytemur ile iklim değişikliği bağlamında yazmış oldukları bütünleşik STEM ders planının aşamalarına değindi. 

  

Esra Baytemur ve İdil Yeldan, “Mühendislik Becerilerinin Geliştirilmesi Bağlamında erkenSTEM Ders Planı Geliştirilmesi” adlı sunum ile konferansta yer aldı. Esra Baytemur sunumunda, erkenSTEM’in kuramsal alt yapısına ve İdil Yeldan ile mühendislik becerilerinin geliştirilmesi bağlamında yazmış oldukları bütünleşik STEM ders planının aşamalarına değindi. 

Betül Atmaca, “İklim Değişikliğine Uyum Bağlamında Bir erken STEM Ders Planı Geliştirilmesi: Eviniz İklim Değişikliğine Hazır Mı?” adlı sunum ile konferansta yer aldı. Betül Atmaca sunumunda, iklim değişikliği bağlamında yazmış olduğu bütünleşik STEM ders planının aşamalarına değindi. Araştırmacıların, öğretmen ve öğretmen adaylarının STEM ders planlarının değerlendirilmesine ilişkin görüşleri ve kendi ürettikleri STEM ders planı çalışmaları katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Bildiri kitapçığına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Konferans programına BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Konferans hakkında detaylı bilgiye BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.