BAUSTEM Haberler

Matematiğin Doğasında Çözüm Var
16 Haziran 2023 - Okunma Sayısı: 257

Yürütücülüğünü Şişli Bilim ve Sanat Merkezi'nin yaptığı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları -Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında kabul edilen 674498 proje no'lu "Matematiğin Doğasında Çözüm Var" projesi 13-17 Haziran 2023 tarihlerinde Kabataş Erkek Lisesi, Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi ve Yıldız Korusu’nda gerçekleştirildi.

  

Projenin katılımcıları İstanbul’da öğrenim gören 5. ve 6. sınıfa devam eden 40 öğrenci olup, projenin amacı öğrencilerin doğadaki gerçek yaşam problemlerinin çözümüne ve çözüm sürecinde farklı stratejiler geliştirmeye odaklandıkları, problem çözmeye karşı olumlu algı geliştirebilecekleri, okul müfredatında yer almayan farklı matematik konuları ve etkinliklerinin yer alması ve “Doğa Temelli Gerçekçi Matematik Eğitimi uygulamalarının 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin problem çözme strateji kullanımlarının gelişmesini ve problem çözme kavramına yönelik olumlu algı geliştirmelerini sağlamak” olarak belirlenmiştir.

  

“Matematiğin Doğasında Çözüm Var” projesi kapsamında 16 Haziran 2023 tarihinde; Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezinde Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş ve BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk “Doğadan Matematiğe: Kuşlar” atölyesini gerçekleştirdi.

  

Projede yer alan atölyeleri, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şirin Karadeniz ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Atölye, öğrencilerin farklı tasarım örnekleriyle tamamlandı. Projenin detaylarına aşağıda yer alan proje sayfası bağlantısı aracılığıyla erişebilirsiniz.

https://matematigindogasi.site/