BAUSTEM Haberler

LEGO Education Öğretmen Konferansı 2019
23 Kasım 2019 - Okunma Sayısı: 1365

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi ve Teknokta işbirliğinde düzenlenen, IV. LEGO® Education Öğretmen Konferansı “Yarını özgüvenle tasarla!” teması ile 23 Kasım 2019 Cumartesi günü Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derin Atay “Yaratıcılık ve Eğitimcinin Rolü” başlıklı konuşması ile konferansın açılışını yaptı.

Ardından, The LEGO® Technic Idea Book, The LEGO® Mindstorms EV3 ve daha birçok kitabın yazarı olan LEGO Master Builder Yoshihito Isogawa, “Çocukların Yaratıcılıklarını Artırma Yaklaşımım” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Teknokta Kurucusu Fatma Bezek, LEGO Education Orta Doğu ve Afrika Partner Satış Müdürü Josh Graham ve MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nden Erken Çocukluk Daire Başkanı Tuncay Morkoç konuşmalarını takiben alanında uzman, birbirinden değerli hocaların yer aldığı “Yaşam Boyu Devam Eden Öğrenme Yolculuğunda Temel Eğitimin Rolü” paneline geçildi.  

Prof. Dr. Belma Tuğrul, Dr. Öğretim Üyesi Menekşe Boz, Dr. Öğretim Üyesi Serap Sevimli Çelik ve Cevat Ayna’nın içinde yer aldığı panelistlerle çocukluk döneminde başlayıp yaşam boyu devam eden öğrenme yolculuğu üzerine konuşuldu. Panelle birlikte konferansın ilk yarısı tamamlanmış oldu. Öğle yemeği molasından sonra atölye çalışmalarına geçildi.

Yoshihito Isogawa, Prof. Dr. Belma Tuğrul, LEGO® Education Türkiye Akademi öğretmenleri, Bilim Kahramanları Derneği ve BAUSTEM ekibinden Dr. Defne Yabaş ve Hayriye Sinem Boyacı’nın yürüttüğü atölye çalışmalarında, öğretmenler yaparak ve yaşayarak öğrenme sürecini tekrardan deneyimleme fırsatı buldular. Atölyelerin sonlanmasıyla konferans tamamlandı.

 

Konferansın resmi internet sitesi: www.ogretmenkonferansi.com