BAUSTEM Haberler

LabSTAR Müfredat Çalışması - I
02 Mart 2019 - Okunma Sayısı: 1079

BAUSTEM merkezinde yürütülen AR-GE çalışmaları sonucunda ortaya çıkan LabSTAR veri toplama aracı için LabSTAR Türkiye müfredat tasarım ekibi üyeleri Senem Süral, Görkem Girgin, Duygu Kavvas, Nesrin Yanar ve Semih Sucolar, BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu ile bir araya gelerek LabSTAR müfredat çalışmasının ilk toplantısını 2 Mart 2019 Cumartesi günü BAUSTEM merkezinde gerçekleştirdi.

Toplantının ilk kısmında LabSTAR’ın AR-GE sürecini yöneten Kağan İnan tarafından LabSTAR’ın teknik özellikleri ve üretim aşamaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından cihazın sahip olduğu dahili ve harici sensörler ile telefon sensörleri birlikte kullanılarak nasıl veri toplanabileceğinden bahsedildi. LabSTAR için özel olarak hazırlanan inTeachLab aplikasyonu aracılığıyla grafik çizimi demo gösterimi yapıldı. Ayrıca aplikasyonun iOS / Android uyumluluğundan, yeni güncelleme ile birlikte gelecek uygulama özelliklerinden, ürünün fiziksel dayanıklılığı ve garanti kapsamını içeren durumlardan bahsedildi.

Toplantının ikinci kısmında ise LabSTAR Türkiye müfredat tasarım ekibi, ürüne hangi sensörlerin eklenebileceği konusunda beyin fırtınası yaptı. Toplantıya içerik geliştirme aşamasında neler yapılabileceği ile ilgili çalışma planı hazırlanarak devam edildi. LabSTAR’ın sınıfta, laboratuvarda ve hayatın her alanında ne tür uygulamalarda kullanılabileceği hakkında tartışıldı. Bir sonraki toplantıya kadar yapılacaklar hususunda görev paylaşımının ardından toplantı sona erdi.

 

LabSTAR’la ilgili detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz!

lab.inteach.org