BAUSTEM Haberler

Kızlar Bilimle Buluşuyor Projesinin Etki Analiz Raporu Yayınlandı!
13 Ağustos 2021 - Okunma Sayısı: 484

Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın Destekle Değiştir etkinliği kapsamında 2019 – 2020 sezonunda desteklenen Bilim Kahramanları Derneği “Kızlar Bilimle Buluşuyor” projesinin etki analiz raporu Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi yürütücülüğünde tamamlandı. Merkezimizin Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş’ın etki analizi çalışmaları kapsamında öğrencilere STEM alanlarına ilgi, STEM kariyerlerine olan ilgi, STEM kimlikleri ve STEM anlayışları ölçekleri programın başında ve sonunda uygulandı.

   

“Kızlar Bilim ile Buluşuyor” projesi, 6-10 yaş arasındaki çocuklara bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik becerileri kazandırmayı, kodlama alanında farkındalık yaratmayı, proje geliştirme, takım çalışması, sunum yapma gibi alanlarda deneyim kazandırmayı amaçlamıştır. Proje kapsamında farklı illerden devlet okullarının ilkokul kademesinden belirlenen kızlardan oluşan takımlar Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor etkinliğine öğretmenleri ile hazırlanmışlardır. Minik Bilim Kahramanları etkinliğinin 2019-2020 sezon teması olan BOOMTOWN BUILD: Yeni Şehrin Mühendisleri teması ile ilgili çalışmalarını sürdüren kız takımları, projelerini fuarlarda paylaşma olanağı bulmuşlardır.

Kızlar Bilimle Buluşuyor Projesi kapsamında öğrenciler bilişsel süreç ve sosyal ürün oluşturma becerilerini geliştirebilecekleri olanaklar bulmuşlardır. Öğrenciler görüşmelerde yaptıkları kodlama çalışmalarından detaylı bir şekilde söz etmişler ve kodlama deneyimlerinden keyif aldıklarını ifade etmişlerdir. Takımlar fuar deneyimlerini aktarırken heyecan, mutluluk ve gurur duygularını sıklıkla yansıtmışlardır. Kız çocuklarının STEM alanlarında çalışmalarını ve projeler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlayan bu projenin etki analizi raporuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Kızlar Bilimle Buluşuyor Etki Analiz Raporu: https://inteach.org/Rapor

Girls Meet Science Project Impact Analysis Report: https://inteach.org/Rapor