BAUSTEM Haberler

İsveç Çalıştayı
29 Mayıs 2018 - Okunma Sayısı: 1495

İsveç’te bulunan Novia English School tarafından yapılan davet üzerine BAUSTEM direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu 28-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında İsveç’e ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında, BAUSTEM’in yürüttüğü programların Novia English School öğretmenlerine nasıl faydalı olabileceği konusunda çalıştay yapıldı. Yapılan çalıştayda erkenSTEM/StemJunior programları konusunda eğitim verildi. Çalıştaya katılan öğretmenler erkenSTEM/STEMJunior kitaplarımızın İngilizce çevirilerini mutlaka kendi sınıflarında kullanmak istediklerini belirttiler.

Aynı zamanda “STEM For All” projesi kapsamında Yunanistan, Portekiz, Türkiye, Romanya ve İtalya’dan gelen eğitimcilerinde bulunduğu ayrı bir seminer ve çalıştay düzenlendi. Seminerin konusu ‘STEM’in bütün öğrencilerin hakkı olduğu’ idi. Yapılan çalıştay ile de projenin bir sonraki aşamasının kuramsal temeli oluşturuldu. Direktörümüz bundan sonraki ‘STEM For All’ projesi kapsamındaki diğer eğitimlere de davet edildi. Bu kapsamda Dr. Çorlu sonbaharda Portekiz’deki öğretmenlerle bir araya gelecek. Dr. Çorlu, bu şekilde Avrupa’ya STEM’i duyurmaya devam edeceğimizi söyledi.

Son olarak, proje yöneticisi olan Sibel Saygın yapılan sunum ve eğitimlerin çok başarılı geçtiğini Türkiye’den çıkan özgün modellerin Avrupa’da bilinirliğinin artmasına katkıda bulundukları için mutlu olduklarını ifade etti.

 

Yapılan eğitim ile ilgili çıkan İtalyanca habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.qualecefalu.it/node/22112