BAUSTEM Haberler

Imagineering Fuarı 2019
29 Mayıs 2019 - Okunma Sayısı: 1436

https://pbs.twimg.com/media/D7t8a51X4AAhA39.jpg

Imagineering Fuarı 8-16 yaş arasındaki gençlerin eğlenceli aktiviteler yolu ile mühendislik, bilim ve teknolojinin heyecan verici dünyasını tanıtan çok yönlü bir etkinliktir.

İsmini hayal gücünden alan fuarda yeni şirketler ve çok sayıda yeni aktivitelerle, heyecan verici organizasyonlar dizisi yer alıyor. Çocuklar için özel olarak geliştirilen ücretsiz eğlenceli mühendislik ve teknoloji aktiviteleri, akıllara durgunluk veren görüntüler ve STEM etkinlikleriyle dolu dolu geçen fuar 4 gün sürmektedir.

Her yaştan ve yetenekten gençleri saatlerce meşgul edecek etkinlikler ve atölyelerde yetişkinler de büyülenecek! Modern üretimde, enerjide ve savunmada kullanılan ve günlük hayatlarımızı etkileyen büyüleyici teknolojiler hakkında pek çok bilgi sahibi olabilir ve deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Simülatörler, robotlar, mekanik zorluklar ve uygulamalı elektronikler başlıca atölyelerden örneklerdir.

Geleceğin mühendislerine ilham vermek amacıyla 20 yıldır İngiltere’nin Bath şehrinde düzenlenen, dünyanın önde gelen markalarının katıldığı Imagineering Fuarı'nda yer alan ilk Türk markası olmaktan gurur duyuyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel ilk Türk markası olarak yer aldığımız Imagineering Fair’deki STEM, kodlama ve robotik istasyonlarımızı ziyaret ederek standımızdaki misafir öğrencilerle bir araya geldi.

https://pbs.twimg.com/media/D7zw3LwXYAEQyg9.jpg

 

Bahçeşehir Koleji ve BAU Global olarak yer aldığımız standımızı ziyaret eden öğrenciler kodlama, robotik, STEM istasyonları ve drone parkurunda; mühendislik, mekanik ve yapay zekayı her yönüyle deneyimleme imkanı sunuyoruz. BAUSTEM tarafından STEM Junior için hazırlanmış ve İngilizce’ye çevrilmiş kitaplarımızı deneyimleyen ziyaretçi öğrenciler Portakal ve Şerbet’e yoğun bir ilgi gösteriyor.

29 Mayıs- 1 Haziran 2019 tarihlerinde  gün sürecek fuar için katılımcı sayısının 30000 olması bekleniyor.