BAUSTEM Haberler

Harezmî Eğitim Modeli Yeni Dönem Tanıtım Programı
18 Ekim 2018 - Okunma Sayısı: 1814

Harezmî Eğitim Modeli Yeni Dönem Tanıtım Programı 18 Ekim 2018 Perşembe günü Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle tanıtıldı. Açılış konuşmalarının ardından Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve BAUSTEM Merkezi Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu sunumlarını gerçekleştirdi.

Dr. Çorlu konuşmasında öncelikle STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi’nin içeriğinden bahsedip sonrasında Harezmi Eğitim Modeli’nin STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi’nden nasıl faydalandığını ve kuramsal çerçeveye nasıl oturduğunu anlattı. Programın yazılma sürecinde Dr. Çorlu ve BAUSTEM ekibi ile birlikte lider öğretmenlerin belirlediği 'Bilgi Temelli Hayat Problemi' doğrultusunda farklı disiplinlerin harmanlandığı dokuz haftalık ders planları hazırlanmıştı.  

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Harezmi Eğitim Modeli 5 temel zemine dayanıyor. Bunlar; bilgi işlemsel düşünme becerisinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının öğrenme ortamlarında etkin kullanıldığı, disiplinlerarası yaklaşımın yeniden yorumlanarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, robotik ve oyun tasarımı ile yenilikçi öğrenmelerin gerçekleştiği Sosyal Bilimler ile diğer bilimlerin (STEM, Bilgisayar Bilimleri) bütünleşmesidir. Modelin geliştirilmesi sürecinde Prof. Dr. Şirin Karadeniz’in devreye girmesi ile Sosyal Bilimler ve değerler gibi başlıkların da modelin içine girmesi ile model şu anki halini almıştır. Bu yüzden modelin şu anki haliyle tüm Türkiye’ye yaygınlaşmasını merakla bekliyoruz.