BAUSTEM Haberler

Geleceğin Eğitimini Tasarlamak
19 Şubat 2019 - Okunma Sayısı: 986

Türk Hava Kurumu Üniversitesi adına Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü’nde İsviçre merkezli bir sosyal girişim olan Objectif Sciences International (OSI) tarafından yürütülecek olan STEM programları ile ilgili medyada görülen haberlerin bir devamı olarak (https://www.egitimajansi.com/haber/thk-universitesinden-ogretmenlere-stem-egitimi-haberi-69127h.html) 19 Şubat 2019 Salı günü İstanbul’da düzenlenen toplantıya BAUSTEM olarak davet edildik.

21. yy becerileri ve eğitimin bu beceriler etrafında şekillenmesi gerekliliğinin üzerinde durulan toplantıda konuşma yapan TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcı Ebru Dicle, içerisinde bulunduğumuz dijital dönüşüme vurgu yaparak bu değişimi yakalamanın en önemli yolunun nitelikli insan kaynağı olduğunu dolayısıyla da eğitime yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca STEM eğitiminin önemini vurgulayan ve bu eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Dicle, BAUSTEM ile birlikte yürütülen STEM kiti ve sürdürülebilir öğretmen eğitimi projesinin olumlu çıktılarından da söz etti (https://www.tusiadstem.org/kesfet/ogretmen-egitimi-projesi).   

“Teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten” bir neslin yetiştirilmesi için iş birliği temasıyla düzenlenen toplantının son konuşmacısı olan Thomas Egli ise OSI’nin genel işleyişi  hakkında bilgi verdi. OSI’nin birçok kıtada aktif uluslararası bir kuruluş olduğunu ve Birleşmiş Milletler’e danışmanlık sunduklarını da sözlerine ekledi.