BAUSTEM Haberler

Geleceğe Yolculuk Projesi Tanıtım Toplantısı
31 Mayıs 2022 - Okunma Sayısı: 410

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2021 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Geleceğe Yolculuk” projesinin tanıtım toplantısı 31 Mayıs 2022’de Sarıyer Özel Mürüvvet Evyap Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sarıyer Kaymakamı Sayın Mehmet Özer ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Özcanlar’ın açılış konuşmalarının ardından Geleceğe Yolculuk Projesi Koordinatörü Sayın Sibel Saygın projenin tanıtımını yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş Geleceğe Yolculuk projesi tanıtım toplantısında Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi sunumu ile BAUSTEM Merkezinin yürüttüğü STEM program ve uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulundu.

 

Proje kapsamında Sarıyer ilçesinde Bilim Sanat Tasarım ve Teknoloji Merkezi kurulumu gerçekleşecek ve ilk etapta ilçe kapsamındaki 150 öğretmen ve 30OO öğrenciye hibrit eğitim verilecektir. Geleceğe Yolculuk eğitim programının 85 saati yüz yüze, 45 saati ise çevrimiçi olacak şekilde tasarlanmıştır. Eğitim içerikleri; STEM+A Eğitimi,  Robotik ve Programlama, Mobil Uygulama ve IoT, 3D Tasarım ve Uygulama, Yapay Zeka ve Veri Bilimi, Tasarım Odaklı Düşünme, Sanal ve Artırılmış Gerçeklik olarak belirlenmiştir. Projedeki rolü iştirakçi olan Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi proje kapsamında STEM+A eğitimi ile öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Proje tanıtımı paydaşların ve farklı düzey ve branşlardan öğretmenlerin değerli katılımlarıyla tamamlandı.

Projenin web sitesi: gelecegeyolculukprojesi.com