BAUSTEM Haberler

Geleceğe Yolculuk Projesi STEM Ders Planı Hazırlama Eğitimi
02 Haziran 2023 - Okunma Sayısı: 165

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2021 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Geleceğe Yolculuk” projesinde 150 öğretmene iki gün boyunca projedeki rolü iştirakçi olan Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi tarafından Sarıyer Bilim ve Sanat Merkezinde STEM Ders Planı Hazırlama Eğitimi verildi.

Eğitimlerin ilk oturumunda Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktör Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş STEM Eğitimi semineri verdi. Dr. Defne Yabaş seminerde, Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi ile STEM yaklaşımına değindi ve BAUSTEM Merkezinin yürüttüğü STEM program ve uygulamaları hakkında paylaşımlarda bulundu.

Eğitimin ikinci oturumunda ise Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk inteach.org portalını tanıttı ve öğretmenlerle birlikte örnek STEM ders planlarını inceledi. Eğitimlerin son oturumunda ise öğretmenler kendi STEM ders planlarını üretmek üzere bilgi temelli hayat problemlerini (BTHP) oluşturarak eğitimi alan diğer öğretmenlere sundu.

 

İki gün süren eğitimlerin tamamlanmasının ardından öğretmenlerin STEM ders planları ikili değerlendirmeden geçerek revize edilecek ve ardından öğrencilerle birlikte uygulanacak. Projedeki STEM eğitimi farklı düzey ve branşlardan öğretmenlerin değerli katılımlarıyla ve Geleceğe Yolculuk Projesi Koordinatörü Sibel Saygın’ın konuşmasıyla tamamlandı.

Projenin web sitesi: gelecegeyolculukprojesi.com