BAUSTEM Haberler

Full STEAM Ahead Konferansı
13 Ocak 2023 - Okunma Sayısı: 247

11, 12 ve 13 Ocak 2023 tarihlerinde birçok ülkeden katılımın olduğu Full STEAM Ahead Konferansı yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Konferans, araştırmacılara, öğretmenlere ve öğrencilere araştırmalarını, deneyimlerini paylaşmaları ve STEAM hakkında bilgi edinmeleri için birçok yeni fırsat sundu.

  

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş ve çalışma arkadaşları, 13 Ocak 2023 Cuma günü Full STEAM Ahead Konferansına çevrimiçi ortamda katıldı. Dr. Defne Yabaş, Prof. Dr. M. Sencer Çorlu yürütücülüğünde, Dr. Nilay Öztürk ve Ayşe Gül Çelenk ile birlikte yürüttükleri “An Exploration of Interdepartmental Meetings for Understanding the Extend of Teacher Cooperation in STEM Education” isimli araştırmayı sundu. STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı ve uygulamaları hakkında paylaşımlar da içeren sunumun devamında araştırmanın teorik arka planı, araştırmanın sorusu ve metodolojik çerçevesi paylaşıldı. Öğretmenlerin işbirliği sürecine ilişkin ilk elden fikir edinebilme amacı taşıyan araştırmanın sorusu; farklı disiplinlerdeki öğretmenler arasındaki işbirliğinin altında yatan motivasyonların neler olduğuna cevap aramaktadır. Dr. Defne Yabaş, araştırmada sekiz ay süren STEM Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programı kapsamında gerçekleştirilen zümreler arası toplantılarda işbirliğinin boyutlarının incelendiğini söyledi ve araştırmanın devamında öğretmenlerin hangi çerçevede işbirliğine ihtiyaç duyduğunun araştırılacağını belirterek, sunumunu tamamladı. Sunumun ardından Dr. Defne Yabaş, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konferanstan sonra, sunumlar arasından seçilecek araştırmalar Johannes Kepler Üniversitesi tarafından ISBN ve DOI numaraları ile yayınlanan bir kitapta yer alacaktır. Kitap ve kabul edilen tüm bölümler SCOPUS, Google Scholar, OpenAire Explore ve Base veri tabanlarında indekslenmiştir.