BAUSTEM Haberler

Females Legends of Science Paneli
10 Mayıs 2022 - Okunma Sayısı: 361

Females Legends of Science projesinin tanıtım programı 10 Mayıs 2022 tarihinde Yenilikçi Eğitim Geliştirme Araştırma Merkezi (YEGAM) işbirliği ile Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Güney Kampüs’te gerçekleştirildi. Program, Projenin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kaplan Sayı'nın hoşgeldiniz konuşmasının ardından Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın konuşmaları ile devam etti.

Çeşitli seminer ve etkinlikler içeren programın devamında Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Direktörü Prof. Dr. M. Sencer Çorlu moderatörlüğünde Dört Efsane Kadın paneli yapıldı. Panelde BAY Atlantic University Rektörü Doç. Dr. Sinem Vatanartıran, Acıbadem Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Perinur Bozaykut Eker ve Yazılım Sektör Temsilcisi Arzu Satır panelist olarak yer aldılar.

Panelde, panelistlerin üniversite eğitimleri öncesinde meslek ve kariyer seçimlerini etkileyen sebepler ile akademik kariyerlerindeki idari pozisyonları deneyimlemek-değerlendirebilmek isteyen kadın araştırmacılar üzerine konuşuldu. Panelistlerin meslek seçimleri ve mesleki deneyimleri başlıkları ölçeğinde kendi hayat deneyimlerinden anekdot ve değerlendirmeleri paylaşmaları ve katılımcılardan gelen soruları yanıtlandırmasının ardından panel tamamlandı.