BAUSTEM Haberler

erkenSTEM Basın Lansmanı
14 Mart 2019 - Okunma Sayısı: 948

Türkiye’de ilk kez Uğur Okulları’nda uygulanan erkenSTEM eğitim yaklaşımının basın lansmanı 14 Mart 2019 Perşembe günü Salt Galata’da gerçekleştirildi. Tanem Sivar’ın moderatörlüğünü yaptığı lansmanda açılış konuşmasının ardından erkenSTEM tanıtım videosu izlendi ve sırasıyla Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu ve Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek konuşmalarını yaptılar.

 

 

Dr. Çorlu konuşmasının başlangıcında STEM’in Amerika’da ortaya çıkış noktasının insanları daha çok fen ve matematik alanlarına yönlendirmek olduğunu, akademisyenlerin de bunu sınıf ortamına nasıl entegre edebilecekleri üzerine çalışmaya başlamaları ile STEM nosyonunun meydana geldiğini anlattı.

 

 

Konuşmasına Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi’nde yer alan dört temel ilke olan; eşitlik, disiplinler arasılık, alanda derinlik ve ilgililik ilkelerini kısaca açıkladı. Akademisyen denilince; gülmeyen, eğlenmeyen, bu teorik çerçeveleri oturduğu yerden yazan bir kişinin akla geldiğini ama aslında böyle olmadığını Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi’nin öğretmen ve öğrencilerin gözlemlenmesi sonucunda ortaya çıkan bir teorik çerçeve olduğunu söyledi. Bu şekilde ortaya konan teorik çerçevelerin aşağıdan yukarıya doğru bir bakış açısı içerdiğini, üniversite ve okullar arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için önemli olduğunu vurguladı.   

 

Lansmanın basındaki yansımaları: