BAUSTEM Haberler

erkenSTEM AR Teknolojisi İle SONAR'da
09 Mart 2019 - Okunma Sayısı: 1627

Bu sene Zorlu Performans Sanatları merkezinde düzenlenen SONAR İstanbul 2019 Müzik&Yaratıcılık&Teknoloji festivali 9 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Yaratıcılık ve teknolojinin bir araya geldiği, BAUSTEM merkezi tarafından ilkokullar için hazırlanan erkenSTEM kitapları da SONAR’daki yerini aldı.

 

Bahçeşehir Üniversitesi Game Lab ve VR1’den CreatiXR ekibi üyeleri Özgül Gürbüz, Uğur Aksoy ve Berk Yalçın, erkenSTEM kitaplarının hazırlık aşamasında karakter ve animasyon üretim süreci ile artırılmış gerçeklik teknolojisine entegrasyonunu konu alan sunumlarında erkenSTEM karakterleri Portakal, Şerbet ve Pancar’ın animasyona dönüşümünde kullandıkları programlar ve teknik aşamalar ile arttırılmış gerçeklik teknolojisinin entegrasyonu sürecindeki deneyimlerini paylaştılar. BAUSTEM ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren CreatiXR ekibi BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu’ya teşekkürlerini iletti.

Karakterlerin öğrencilerle buluşması ve alınan dönütleri aktarmak üzere BAUSTEM Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk de konuşmasını gerçekleştirdi. Çelenk konuşmasında öğrencilerin erkenSTEM kitap karakterleri olan Portakal, Şerbet ve Pancar’la kurdukları derin bağdan bahsederek karakterlerin animasyona dönüşme ve artırılmış teknolojiyle buluşma aşamasındaki emekleri için CreatiXR ekibine teşekkürlerini sundu.