BAUSTEM Haberler

Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği “Geleceği Yakala” Projesi Çoğaltıcı Etkinlik Programı
11 Ekim 2019 - Okunma Sayısı: 1402

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında içlerinde Uğur Okulları Gaziemir Kampüs’ünün de yer aldığı altı okul ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen “Geleceği Yakala” Projesi çoğaltıcı etkinlik programı, 11 Ekim 2019 Cuma günü İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Çok sayıda eğitimci ve konsorsiyum okullarının katıldığı programda Bahçeşehir Üniversitesi Öğretmen Mesleki Gelişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu  "21.Yüzyılda Öğretmenlik ve STEM" başlıklı konuşmasıyla programda yer aldı. Konuşmasında öğretmenler arasındaki bilgi ve deneyim paylaşımının önemine değinen Çorlu, bu paylaşımları çoğaltmak ve mesleki gelişimi desteklemek adına BAUSTEM birimi olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gün boyu süren programda konuşma ve atölyelerin yanı sıra çok sayıda stant, katılımcıların ziyaretine açıkdı. Konsorsiyum okullarından biri olan Ödemiş Bademli Ortaokulu Müdürü ve STEM yaklaşımı ile gerçekleştirdiği çalışmaları bölgede ün yapmış olan Ramazan Göçen, ziyaretçilerin sorularını oldukça neşeli ve heyecanlı bir şekilde paylaştı.

Proje kapsamında Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü’nden toplamda on öğretmen yurt dışında "eğitimde iyi uygulamalar" örneklerini yerinde gördüler ve sertifikalarını törenle aldılar. İzmir İl MEM AR-GE biriminin yürüttüğü “TÜBİTAK 4004 Nano Teknoloji Eğitim Reformu Projesi” kapsamında bu öğretmenlerden biri olan Fen Bilimleri Öğretmeni Bengi Nur Kankılıç İzmir İl MEM öğretmenlerine yönelik bir bilgilendirme sunumunu 9 Ekim 2019 Çarşamba günü Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirmişti.