BAUSTEM Haberler

ENKA STEAM Days
26 Nisan 2018 - Okunma Sayısı: 2067

BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, ENKA Okulları Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Derya Koç’un daveti üzerine, ENKA STEAM Days kapsamında 26 Nisan 2018 Perşembe günü ENKA öğrencileri ile buluştu. ENKA kampüsünde düzenlenen etkinliğe 400’ün üzerinde öğrenci katıldı...


Dr. Çorlu konuşmasında, matematiğin farklı kültürlerde nasıl ele alındığından, bunun yanı sıra farklı disiplinler içerisinde de farklı şekillerde ele alındığından ve bu yöntemlerden bahsetti. Kendi öğretmenlik deneyimlerini de paylaşan Dr. Çorlu, matematiğin eğlenceli yönlerinden bahsederken STEM içerisinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun da altını çizdi.

Yenilikçi uygulamaları ile bilinen ENKA Okulları’ndaki STEAM Days etkinliği iki gün boyunca birbirinden değerli konuşmacıların konuşmaları ve öğrencilerin çalışmalarının sergilenmesi ile devam etti. Etkinlik Fen ve Matematik birimlerinin ortaklaşa çalışması sonucu ortaya konduğu için fen çalışmalarının yanı sıra matematik çalışmaları da serginin göze çarpan yanıydı.


Aşağıda sergiden bazı kareler görebilirsiniz:


Uçurtma ile çokgenleri keşfederken..

 

Fotoğraflar https://twitter.com/celalearslan?lang=tr adresinden alınmıştır.

 


 

STEM Days Program Akışı: