BAUSTEM Haberler

Eğitimde Yenilikçilik Zirvesi
21 Mart 2019 - Okunma Sayısı: 1111

 

Bahçeşehir Koleji Eğitimde Yenilikçilik Zirvesi, Bahçeşehir Koleji öncülüğünde Trabzon İl Milli Eğitim’in desteği ile 21 Mart 2019 Perşembe günü Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü’nde gerçekleşti. Zirve, Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü Kurucu Temsilcisi Aziz Sonkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Dr. Çorlu “Yaparak-Üreterek Öğrenme” başlıklı sunumunda, yaparak öğrenmeden üreterek öğrenmeye, eğitimde öğretmenin değişen rolünden ve BAUSTEM merkezinde yürütülen Bütünleşik Öğretmenlik Projesi’nden bahsederek yapılan yenilikçi pratik örnekleri sundu. Bunlar içerisinden en öne çıkanı LabSTAR’dı. Dr. Çorlu LabSTAR’ın veri toplama ve analiz etme özelliklerinden bahsederken aynı zamanda STEMJunior kitaplarında yer alan AR uygulamalarının eğitimde yenilikçi uygulamalara örnek olduğunu ve BAUSTEM olarak eğitimde yenilikçi uygulamalar yapmaktaki öncü konumlarını devam ettirdiklerini söyledi.

Zirvenin ikinci kısmında ise birçok farklı çalıştay yapıldı. Farklı illerden gelen yaklaşık 250 öğretmen yenilikçi öğrenme hakkında pratik örnekler ile ilgili olan çalıştaylardan faydalandı.

2015 yılında başlayan STEM: Bütünleşik Öğretmenlik sürüveninin ilk kahramanlarından Cihangir Üreyener, Kamuran Karabacak, Hüseyin Büyükbaki, Hakan Öztürk ile Dr. Çorlu zirvede tekrar bir araya geldiler. 2015 anıları ve STEM’in Bahçeşehir Koleji’nde temellerinin nasıl atıldığı sohbet konusuydu.