BAUSTEM Haberler

Eğitimde Kariyer Zirvesi
10 Mart 2020 - Okunma Sayısı: 1493

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen, eğitim fakültesi mezunlarını, öğrencilerini ve önemli eğitim kurumlarının yöneticilerini bir araya getiren Boğaziçi Üniversitesi Eğitimde Kariyer Zirvesi bu sene 9-10 Mart 2020 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin’in daveti üzerine BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu zirvede “Uluslararası Eğitim Programları” paneline panelist olarak katıldı. Dr. Çorlu konuşmasında uluslararası bakalorya, APE, A-level gibi uluslararası programların öğretmenlik kariyerine etkilerinden bahsetti.

Kendi öğretmenlik tecrübelerini aktaran Çorlu, yurtdışındaki öğretmenlik tecrübesini takiben Türkiye’deki öğretmenlik profilinin dışında nasıl bir öğretmenlik profili olabileceğini anlaması ile bunun mesleğe bakış açısını nasıl değiştirdiğini anlattı.

Dr. Çorlu konuşmasının sonunda öğretmen adaylarına bazı önerilerde bulundu. İngilizceyi akıcı konuşma, özgüven ve özgür düşüncenin Boğaziçi’nin en büyük katkıları olduğunu, bunun yanı sıra farklı branşlarda ders verme, glocal düşünmenin de önemli olduğunu vurguladı. Öğretmen adaylarını gelecekle alakalı geçmişe nazaran artık daha rekabetçi bir ortamın beklediğini Bilkent, MEF ve Bahçeşehir Üniversilerinin de çok iyi öğretmenler yetiştirmeye başladığını söyledi. Ayrıca, öğretmenliğin her halükarda mesleği icra etmeye başlandığı zaman anlaşıldığını sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Panel detayları:

13.00-14.15 PANEL 1: "Uluslararası Eğitim Programları"

Moderatör: Prof. Dr. Belma Haznedar

  • Müjde Müge Ataman '03, ENKA Okulları, Fen Bölüm Başkanı
  • Nilüfer Ergöz Çağın '96, Hisar Okulları, Lise Müdür Yardımcısı
  • Doç. Dr. M. Sencer Çorlu '02, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi; BAUSTEM Direktörü
  • Haluk Koçak '97, Terakki Vakfı Okulları, IB DP Koordinatörü
  • Peri Pınar Özgövde '01, Eyüboğlu Okulları, Matematik Bölüm Başkanı
  • Canan Gürşen Tayanç '03, Neşeli Fikirler, Kurucu Ortak/Erken Çocukluk Eğitimcisi

 

Zirve programı için:

https://kariyermerkezi.boun.edu.tr/content/egitimde-kariyer-zirvesi-1