BAUSTEM Haberler

EDUCCON 2020 Konferansı’nda LabStar
16 Aralık 2020 - Okunma Sayısı: 776

EDUCCON 2020 Konferansı’nda LabStar

EDUCCON 2020 Konferansı 12 Aralık Cumartesi günü çevrimiçi olarak düzenlendi. Konferansa, BAUSTEM Merkezi Direktörü Prof. Dr. M. Sencer Çorlu, BAUSTEM Merkezi Akademik Araştırmalar Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş ve Uğur Okulları STEM ve Erken STEM Bölüm Başkanı Senem Bademci “Veri Bilimi ve STEM Disiplinleri: LabStar ile Veri Toplama ve Analizi” isimli sunum ile oturuma katıldı.

Oturum, Prof. Dr. M. Sencer Çorlu’nun açılış konuşması ile başladı ve  Dr. Defne Yabaş ve Senem Bademci’nin sunumlarıyla devam etti. Dr. Defne Yabaş, LabStar ile yapılan uygulamalara örnekler gösterdi. Ardından Senem Bademci veri biliminin STEM disiplinlerinde kullanımına uygulamalı örnekler sundu.  

Dr. Defne Yabaş ve Senem Bademci oturumun devamında ortaokul ve lise seviyelerinde istatistiksel düşünme becerilerinin önemini, LabStar uygulamasının fiziksel cihazla birlikte ve fiziksel cihaz olmadan nasıl kullanabileceği konusunda da bilgi paylaşımında bulunarak ve hazırladıkları etkinliklerden örnekler vererek vurguladılar.