BAUSTEM Haberler

EDK'19 İzmir
16 Şubat 2019 - Okunma Sayısı: 828

Eğitimde Değişim Konferansı’nın üçüncüsü bu sene 16 Şubat 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştirildi. Eğitimde İnovasyon Derneği öncülüğünde düzenlenen konferansa İzmir Işıkkent Eğitim Kampüsü ev sahipliği yaptı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan ve Prof. Dr. Uğur Batı’nın konuşmacı olarak yer aldığı açılış programının ardından sabah programının tamamının ayrıldığı atölyelere geçildi. Çeşitli alanlardan eğitimcilerin bilgi ve deneyimlerini paylaşma ve deneyimleme fırsatı yakaladığı atölye programlarında Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral “Bir STEM Uygulaması: Kimyasal Risk Tanımlayıcı Atölyesi” ile programda yer aldı. BAUSTEM tarafından geliştirilmiş olan Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesi’ne göre hazırlanmış olan ders planının uygulanışını hedefleyen atölyede STEM uygulamalarına ilgi duyan farklı branştan öğretmenler verilen bilgi temelli hayat problemine çözüm bulmaya çalıştılar.

Konferansın ikinci oturumu öğleden sonra paralel oturumlar halinde gerçekleştirilen sunumlar ve paneller ile devam etti. Mürşide Demirkol moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Yeni Nesil Öğrenenler Topluluğunun Bir Parçası Olmak” isimli panelde BAUSTEM direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu ile birlikte Batuhan Aydagül ve Kayhan Karlı yer aldı. Öğrenmeyi etkileyen değişkenlerin okul, aile, öğretmen ve toplum bakımından ele alındığı panelde Dr. Çorlu kendi deneyimlerinden ve gözlemlerinden yola çıkarak öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin etkilerinden bahsetti. Öğretmenlerin meslek odalarının olması gerektiğinden bahseden Çorlu’nun sözleri tüm dinleyicilerin coşkulu alkışlarıyla desteklendi.

Gün sonunda kapanış konuşmaları ve katılım belgelerinin dağıtılması ile EDK’19 İzmir programı sona erdi.