BAUSTEM Haberler

e-Twinning 2019 Avrupa Ödülü
21 Şubat 2019 - Okunma Sayısı: 987

AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+'ın bir parçası olan e-Twinning portalı Avrupa’daki okulların birbiri ile iletişim kurması, işbirliği yapması, projeler geliştirmesi ve paylaşması için kısaca Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olma fırsatını vermek için açıldı. Avrupa ülkelerindeki katılımcı öğretmenlerin kurucu olduğu projeler ilk önce kendi ülkelerindeki ulusal ödül yarışmasında daha sonra da Avrupa’daki ülkelerin katıldığı uluslararası ödül yarışmasına katılır. Seçilen projeler belli ödüllere layık görülürler.

19 Şubat 2019 tarihinde e-Twinning ana portalında açıklanan resmi sonuçlara göre,  kurucusu olduğu ve yürüttüğü proje ile ülkemizde STEM kategorisinde de birincilik ödülünü kazanan Muğla erkenSTEM projesi ile 21. yüzyıl yaşam becerileri proje yürütücüsü Semra AYATA  e-Twinning 2019  Avrupa ödülünü almaya hak kazanmıştır. 24-26 Ekim 2019 tarihinde Fransa’da düzenlenecek olan uluslararası konferansta ödülünü alacaktır.

BAUSTEM’le olan uzun dönemli işbirliği 27-28 Ekim 2018 tarihinde STEM Vadisi’nde düzenlenen BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun verdiği erkenSTEM eğitimi ile başlamıştır ve önümüzdeki dönemlerde devam eğitimleri ile sürdürülecektir.

 

Proje uygulamalarından kareler: