BAUSTEM Haberler

Doğadan Tasarıma Bir Bilim Yolculuğu
14 Eylül 2022 - Okunma Sayısı: 222

 

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen ve 11-16 Eylül 2022 tarihlerinde, 122B579 No’lu “Doğadan Tasarıma Bir Bilim Yolculuğu” başlıklı proje Türkiye İzcilik Federasyonu Beykoz Kamp ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Şişli Bilim ve Sanat Merkezi Proje Yürütücüsü Gamze Batıbay yürütücülüğünde gerçekleşen projenin amacı, öğrencilerin doğadaki mühendisliğin ve sürdürülebilirliğin farkına varmalarını; doğadan ilham alarak tasarımlar yapmalarını, bilime ve doğaya karşı olumlu tutum geliştirmelerini ve bilimsel süreç becerilerine katkıda bulunmayı,  karşılaşılan problemlere doğanın kendi içerisinde nasıl çözüm ürettiğine yönelik bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir.

Doğadan Tasarıma: Bir Bilim Yolculuğu projesinin içeriğinde biyomimikri bağlamında ve STEM+A yaklaşımıyla fen, teknoloji, matematik, mühendislik, resim ve müzik temelli etkinlikler yer almaktadır. Projenin hedef kitlesi ise, İstanbul’da öğrenim gören, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından özel yetenek tanısı almış veya bilim ve sanat merkezine devam eden 6. ve 7. sınıf öğrencileridir.

  

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk ve Uğur Okulları STEM&erkenSTEM Bölüm Başkanı Senem Bademci, projenin 4. günü olan 14 Eylül 2022 tarihinde Doğadan Mühendisliğe: Sekoya Ağacı ve Doğadan Mühendisliğe: Kuşlar atölyelerini gerçekleştirdi. Atölye, öğrencilerin farklı tasarım örnekleriyle sona ererken; proje ekibi, Ayşe Gül Çelenk ve Senem Bademci’ye sertifikalarını sunarak, teşekkür etti.

Projenin detaylarına aşağıda yer alan proje sayfası bağlantısı aracılığıyla erişebilirsiniz.

https://www.dogadantasarima.site/