BAUSTEM Haberler

Denizli’de Bütünleştirici Bilim ve Sanat Eğitimi
23 Mart 2023 - Okunma Sayısı: 331

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki “İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı” kapsamında, Avrupa Birliği’nin desteğiyle finanse edilen projenin sahibi Denizli Ticaret Odası, projenin ortağı Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi ve projenin iştirakçisi Denizli ABİGEM’in katkılarıyla “Denizli’de Bütünleştirici Bilim ve Sanat Eğitimi” 21-23 Şubat 2023 tarihlerinde Denizli Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Proje kapsamında geçekleştirilen STEM+A semineri 21 Şubat 2023 Salı günü Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi’nde yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Seminerde Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yard. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş açılış konuşmasında STEM+A eğitimi ve Bütünleşik Öğretmenlik Bilgi ve Becerileri projesi kapsamındaki kuramsal çerçeveyi ve programları paylaştı. Seminerin devamında Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk Inteach.org portalını tanıttı.

  

Projenin ikinci ve üçüncü günü STEM+A eğitimi ile 22-23 Şubat 2023 tarihlerinde Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi’nde yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Eğitimin ilk günü birinci oturumda Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yard. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş Bütünleşik Öğretmenlik Bilgi ve Becerileri projesinin kuramsal alt yapısını paylaştı ve ardından LabStar veri toplama ve analiz cihazı ile öğretmenlerle atölye çalışması gerçekleştirdi.

 

İkinci oturumda Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk ile merkezde matematik disiplini içeren string art STEM+A atölye çalışması yapıldı. Eğitimin ikinci günü ilk oturumda merkezde fen bilimleri disiplini ile doğadan mühendisliğe: Sekoya Ağacı atölyesi yapıldı. Yüz yüze eğitimin son atölye çalışmasında ise öğretmenlerle STEM+A ders planı format paylaşımı yapılarak ders planı yazma çalıştayı yapıldı.

   

Eğitim boyunca katılımcı öğretmenlerle dört adet çalıştay gerçekleştirilmiştir. Çalıştaylarda öğretmenlerimiz örnek STEM uygulamalarını deneyimleyerek, kendi STEM ders planları tasarımlarını yapma yönünde çalışmalara başlamışlardır. Yüz yüze eğitimin ardından öğretmenler projeye, uzaktan öğrenme ile eşzamanlı çevrimiçi etkileşim ve mesleki deneyim paylaşımına dayalı STEM+A ders planı yazım ve uygulamaları ile devam edecektir.