BAUSTEM Haberler

Defining Standarts in STE²AM (Entrepreneurship) Education
11 Haziran 2023 - Okunma Sayısı: 270

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Mehmet Başaran yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Defining Standarts in STE²AM (Entrepreneurship) Education” projesi ile STE²AM eğitiminde, girişimcilik standartlarının belirlenmesi hedeflenmektedir. 

Projenin ilk toplantısı, İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye’den katılımla Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde 8-12 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıda, proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimler ve girişimcilik standartlarının belirlenmesi hedefleri üzerinde fikir alışverişinde bulunarak projenin planlaması yapıldı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen projenin, girişimcilik eğitimi alanında önemli bir çalışma olması beklenmektedir. Doç. Dr. Mehmet Başaran’ın yürütücülüğündeki projeye İspanya’dan Doç. Dr. Ángeles Bueno Villaverde ve ekibi, İtalya’dan Doç. Dr. Assante Dario ve ekibi, Yunanistan’dan Prof. Dr. Euripides Hatzikraniotis ve ekibi, Portekiz’den Dr. Jardim Nilza ve ekibi, Litvanya’dan Smalinskė Ernesta ve ekibi ile Türkiye’den Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Gürsu Aşık ve Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktör Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş katkılarını sundu.

 

Projenin bir diğer toplantısı ise Portekiz’in Porto şehrinde 7-11 Haziran tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirildi. Yunanistan, Litvanya, Portekiz, İtalya, İspanya ve Türkiye’den katılan akademisyenler STEM ve girişimcilik odaklı öğretmen eğitimleri verdi. Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş proje kapsamında “STEM: Integrated Teaching Framework” adlı sunumu ile konuşmasını gerçekleştirdi ve uluslararası ekipler ile Portekiz’deki lise öğretmenlerinin değerli katkılarıyla projenin Portekiz toplantısı tamamlandı.