BAUSTEM Haberler

Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesinde BAUSTEM Merkezi ve İstanbul Öğretmen Akademisi Buluşması
10 Ocak 2023 - Okunma Sayısı: 208

10 Ocak 2023 Salı günü Bütünleşik Öğretmenlik Çerçevesinde Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi ve İstanbul Öğretmen Akademisi buluşması yapıldı.

 

Çevrimiçi gerçekleşen buluşma, İstanbul Öğretmen Akademisi Koordinatörü Sayın Hasan Özdemir’in açılış konuşmasıyla başladı. STEM: Lider Öğretmen Mesleki Gelişim Programının İstanbul Öğretmen Akademisi Koordinatörü Sayın Hasan Özdemir’in takdimiyle BAUSTEM Merkezi Direktörü Prof. Dr. M. Sencer Çorlu “21. yy’da Öğretmenlik Mesleği” sunumunu gerçekleştirdi. Etkileşimli gerçekleşen sunumda Dr. M. Sencer Çorlu, öğretmenlerden gelen soruları cevaplandırdı.

 

 

 

 

 

 

 

Buluşmanın devamında Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Defne Yabaş sunumunda, merkezin STEM Kiti Destekleme programını anlattı ve program çıktısı olan LabStar veri toplama ve analizi aracının STEM ders uygulamalarındaki kullanımlarına örnekler verdi.

  

Ardından Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Yrd. Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Nilay Öztürk, merkezin Genç STEM Araştırma ve Uygulayıcıları Programını anlattı. Genç STEM Araştırma ve Uygulayıcıları Programı kapsamında lisans ve lisansüstü öğrenimi gören öğretmen adaylarına akademik ve mesleki gelişimlerine destek vermek amacıyla yapılan 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 yıllarında yapılan rehberlik ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu seneki program yürütücüsü olan Dr. Nilay Öztürk 2022-2023 akademik yılında gençlerle yapacakları çalışmalardan söz etti.

 

Buluşmanın devamında Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk, merkezin portalı inteach.org’u tanıttı ve portal üzerinde paylaşılan haber, duyuru, akademik makaleler ve STEM ders planı kaynaklarının öğretmenlerimiz için erişime açık olduğunu belirtti. Buluşma, öğretmenlerin değerli katkılarıyla tamamlandı.