BAUSTEM Haberler

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri Ile STEM Atölyesi - II
19 Kasım 2018 - Okunma Sayısı: 1458

BAUSTEM’ in yürütmekte olduğu programlardan biri olan “Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programı” kapsamında Boğaziçi Üniversitesi öğretmen adayları ile STEM uygulamalı tanıtım atölyesinin ikinci kısmı 19 Kasım 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Kaya’nın desteğiyle düzenlenen atölyeye Fen Bilgisi Öğretmen Adayı 35 öğrenci katıldı.

Fen laboratuvarında gerçekleştirilen atölye BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun açılış ve tanıtım konuşması ile başladı. Dr. Çorlu deneyimlerinden ve STEM Bütünleşik Öğretmenlik Projesi çıktılarından yola çıkarak genç öğretmen adaylarına mesleki tavsiyelerde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral’ ın Fizik dersi temelinde tasarlamış olduğu “Yıldız Sınıflaması Yapan Bir Prototip” adlı STEM ders planının uygulamasına geçildi. Öğretmen adayları Astronomi alanındaki gelişmelerden yola çıkılarak belirlenmiş bir bilgi temelli hayat problemine çözüm oluşturmak için çalıştılar. Geliştirmeye çalıştıkları prototipte elektronik bir devre oluşturmak ve kodların yazımını tamamlamak için zamanla yarıştılar. Prototipin ayrıca veri toplama amacıyla kullanılarak matematiksel bir model ortaya konulabileceği gösterildi. Fen Bilgisi öğretmen adayları bu sayede BAUSTEM’ in geliştirmiş olduğu STEM ders planı şablonunun uygulaması ile ilgili deneyim kazandılar.