BAUSTEM Haberler

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri ile STEM Atölyesi - I
13 Kasım 2018 - Okunma Sayısı: 1539

BAUSTEM’in yürütmekte olduğu programlardan biri olan “Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programı” kapsamında Boğaziçi Üniversitesi öğretmen adayları ile STEM uygulamalı tanıtım atölyesi 13 Kasım 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Özel’in desteğiyle düzenlenen atölyeye Ortaokul Matematik Eğitimi Bölümünden 40 öğretmen adayı katıldı.  

Atölye, BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu’nun açılış ve tanıtım konuşması ile başladı. Matematik eğitimi ve STEM kuramsal yapısı hakkında konuşan Dr. Çorlu, öğretmen adaylarının yakında atılacakları meslek hayatları boyunca mesleki gelişimlerinin öneminden bahsederek tavsiyelerde bulundu. Bunların yanı sıra STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Projesi kapsamında oluşturulmuş STEM ders planı örneklerinin yer aldığı inteach.org web sitesindeki kaynaklardan bahsetti.

 

 

Dr. Çorlu’nun konuşmasının ardından Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral Fizik dersi temelinde tasarladığı bir STEM uygulaması ile BAUSTEM’in geliştirmiş olduğu STEM ders planı şablonunu özetleyen bir sunum yaptı. Uygulamaya yönelik bazı soruları cevaplayarak ipuçları paylaştı. Dr. Çorlu’nun “Teknik Çizim” isimli Matematik dersi temelinde tasarladığı bir ders planı ile atölyenin uygulama kısmına geçildi. Genç öğretmen adayları belirlenen yöntemle sınıfın dışına taşarak koridor ve öğretim üyesi odaları dahil her alanı uygulama amacıyla kullandılar. Büyük ilgi gören atölye ile bir bilgi temelli hayat problemine çözüm oluşturacak şekilde matematiksel bir model ortaya koyuldu. Kendilerini gelecekteki öğrencilerinin yerine koyan Matematik öğretmen adayları içinden geçtikleri etkinlikler ile alan bilgilerini bir STEM uygulamasında nasıl kullanabileceklerini ilk elden deneyimleme fırsatı yakaladılar.

 

 

 

 

**Benzer atölyeler Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bilkent Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde devam edecektir. Konuyla ilgili haberler inteach.org web sitesinde yayınlanacaktır.