BAUSTEM Haberler

BK Nakkaştepe Kampüsü - Biyoloji Bölümü STEM Week Sergisi
02 Aralık 2019 - Okunma Sayısı: 2267

Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe Kampüsü STEM Lider Öğretmeni ve Biyoloji Zümre Başkanı Cansu Usta ile Biyoloji Bölüm Başkanı Melike Kılıç’ın yönderliğinde, Lise Müdürü Timothy Timur ile Kampüs Müdürü Berrak Çebi’nin desteğiyle düzenlenen “Biyoloji Bölümü STEM Week Sergisi” 2-6 Aralık 2019 tarihleri arasında Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe Kampüsü’nde gerçekleştirdiler. Sergiye Bahçeşehir Koleji STEM Bölüm Başkanları Benay Tümkaya ve Cüneyt Dostoğlu, Bahçeşehir Koleji Lise Koordinatörü Yahya Öner Cemali ile Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi ekibinden Proje Yöneticisi Ayşe Gül Çelenk ve Ebru Toka katıldı.

 

Sergide 9 ve 10. sınıf öğrencileri çevrelerinde gözlemledikleri sorunlara yönelik ilk önce kendi BTHP’lerini yazıp daha sonra ürettikleri çözümleri içeren projelerini sergilediler. Zaman zaman aynı probleme farklı çözümler getiren öğrenciler olaylara farklı bakış açılarını da ürünlerine nasıl yansıttıklarını göstermiş oldular.

Sergilenen projeler arasında:

-        Alzheimer Dostu Ev

-        Güneş Hasatçısı

-        Dikey Tarım

-        Güneş Ocağı

-        Alzheimer Çorabı

-        Bus-Geç

-        Kirli Su Arıtma Projesi

-        Biyoplastik

-        Hücre ve Organelleri Prototipleri

-        Atık Yağlardan Biyoyakıt Eldesi

-        Doğa Dostu Enerji

-       Elektroforez ile DNA analizi

-        Fenilketonüri hastaları için Fenilaninsiz un eldesi

gibi birçok farklı ürün bulunmakta. Öğrenciler, STEM Week kapsamında güncel problemlere çözüm olan ürünlerini daha da geliştirmeyi ve patentlerini almak için en kısa zamanda başvuru yapmayı planlıyor. Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe Kampüs Müdürü Berrak Çebi, ilerleyen dönemlerde ise farklı branşlar merkezinde STEM Week sergilerinin devam edeceği müjdesini verdi.

 

Sergiden kareler: