BAUSTEM Haberler

Bilkent ve TED Üniversitesi'ndeydik
19 Aralık 2018 - Okunma Sayısı: 1188

Bilkent Üniversitesi öğretmen adayları ile STEM atölyesi 19 Aralık 2018 tarihinde Bilkent Üniversitesinde gerçekleştirildi. Bilkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi yüksek lisans öğrencisi olan yirmiden fazla öğretmen adayı ile başlayan buluşmada açılış konuşmasını Uğur okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu yaptı. Uğur Okullarında yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerini ve okul yapılanmasını tanıtan Kulaberoğlu, Uğur Okulları’nda öğretmen olmanın dinamiklerinden bahsetti. Ardından BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu okul üniversite iş birliği içerisinde yürütülen programlardan bahsederek 21. yüzyıl ile birlikte değişen öğretmenlik mesleği çerçevesinde tavsiyelerde bulundu.

 

 

 

Açılış konuşmalarının ardından atölye aşamasına geçildi. Uğur Okulları STEM Bölüm Başkanı Senem Süral liderliğinde yürütülen atölyede öğretmen adayları Astronomi alanındaki gelişmeler ışığında belirlenmiş bir bilgi temelli hayat problemine çözüm aradılar. Çözümlerini kodlama aracılığıyla geliştirdikleri bir prototip ile sonuçlandıran öğretmen adaylarının atölyeye gösterdikleri ilgi ve katılım oldukça yüksekti. Öğretmen adaylarına katılım belgelerinin verilmesiyle STEM Atölyesi programı sona erdi.

 

 

 

Bir gün öncesinde 18 Aralık 2018 tarihinde TED Üniversitesi öğretmen adaylarıyla bir araya gelen Doç. Dr. Sencer Çorlu içinde bulunduğumuz yüzyılın değişen öğretmenlik gereksinimlerinden bahsetti. Öğretmenlik ile ilgili kişisel deneyimlerini öğretmen adaylarıyla paylaşarak mesleki gelişimlerinin önemini anlattı ve onlara tavsiyelerde bulundu.