BAUSTEM Haberler

Bilişimde Kızlar günü
25 Nisan 2019 - Okunma Sayısı: 1094

Teknolojide Kadın Derneği’nin düzenlediği Bilişimde Kızlar Günü teknolojiye ilgili farklı yaş gruplarından, farklı branşlardan ve farklı okullardan kızların katılımıyla 25 Nisan 2019 Perşembe günü kutlandı. BAUSTEM Genç STEM Araştırma ve Uygulayıcıları Programı'ndan genç STEM araştırmacılarımız Cansu Yaman ve Dilara Gören etkinliğe katıldılar. 

Program Vodafone Türkiye Genel Müdürlüğü ziyareti ve derneğin kurucu başkanı aynı zamanda 360 Plus Media'nın kurucusu Zehra Öney'in konuşması ile başladı. Vodafone Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü Günışığı Uzunoğlu'nun gelecekteki teknoloji ve yeni gelişmeler hakkındaki konuşması ile devam etti. Ardından UIPath Türkiye ziyaret edildi. UIPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ile deneyimleri, projeleri hakkında sohbet edildi. Yapay zeka, özdevinimli ve derin öğrenme nedir, gençler nasıl projeler geliştiriyor, neler yapabilir ve nasıl ilerleyebilir konuları konuşuldu.

Programın üçüncü durağı olarak Google Türkiye ofisi ziyaret edildi. Google Seyahat ve Finans Lideri Yeşim Öztekin ve Geliştirici İlişkileri Koordinatörü İlker Akansel eşliğinde ofis gezilerek İlker Akansel'in Google'ın yaptığı çalışmalara ve teknoloji kadınlarına dair sunumu dinlendi. Son olarak Microsoft Türkiye ofisi ziyaret eden katılımcılar Microsoft CEO'su Murat Kansu ve Güney Afrika ve Orta Doğu Ülke Program Direktörü Çiğdem Kayalı'nın Microsoft'un çalışmaları hakkında konuşması dinledi. Eğitimde teknoloji için Microsoft'un nasıl çalışmalar yaptığına dair sohbet edilip Microsoft'un yeni ürünleri tanıtıldı. Böylece teknoloji alanında neler geliştirildiğine ve geliştirilebileceğine, farklı branşlarda teknolojinin nasıl kullanılabileceğine dair yeni bakış açıları kazandıran ve ilham veren, verimli bir etkinlik gerçekleşmiş oldu.